Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ajutorul #ADFRSurvival acordat artiştilor independenţi din industria cinematografică - Le oferă acestora micro-granturi în perioada pandemiei

Inquam Photos / Octav Ganea
bani curs leu euro

Asociaţia Pentru Dezvoltarea Filmului Românesc (ADFR) a lansat o sesiune de acordare a unor granturi în valoare totală de 3.000 de euro în sprijinul artiştilor independenţi din industria cinematografică afectaţi de starea de urgenţă instituită în România pe fondul pandemiei de Covid-19, potrivit news.ro.

Micro-granturile  #ADFRSurvival se adresează talentelor emergente (reprezentanţi ai industriei cinematografice, cu vârste cuprinse între 23 şi 35 ani, din departamentele imagine, regie, scenaristică, scenografie şi costume) şi actorilor independenţi (cu vârste cuprinse între 22 şi 40 ani, care au avut cel puţin o colaborare în cinema în ultimele 12 luni).

Pentru fiecare categorie vor fi acordate câte trei micro-granturi a câte 500 de euro.

Micro-granturile #ADFRSurvival sunt destinate persoanelor fizice care au nevoie urgentă de susţinere financiară, nu proiectelor cinematografice de artă, studenţeşti sau comerciale.

Pentru a putea beneficia de un astfel de suport financiar, aplicanţii din categoriile specificate (persoane fizice de cetăţenie română şi liber-profesioniste, fără un contract de muncă pe perioadă determinată sau nedeterminată) trebuie să completeze formularul online şi să trimită un email la adresa office@romfilmdevelopment.org până pe 20 aprilie. Informaţii pot fi găsite pe romfilmdevelopment.org.

Citește și: Joia Mare, ziua în care se înroșesc ouăle - Tradiții și obiceiuri

Aplicaţiile vor fi analizate de o echipă de evaluatori formată din Laura Muşat (fondator ADFR), Alexandra Safriuc (coordonator masterclass-uri ADFR & co-fondator, director artistic ShortsUP) şi Iulia Popovici (critic de film şi teatru, fondator Asociaţia Transsectorială a Independenţilor din Cultură), care vor lua în considerare informaţiile oferite de documentele depuse, gradul de afectare a domeniului de activitate de către implementarea stării de urgenţă în România, măsura în care candidatul poate să îşi desfăşoare activitatea prin telemuncă şi urgenţa nevoii unei surse de venit.

Beneficiarii vor fi anunţaţi pe 1 mai 2020 prin e-mail şi pe pagina oficială de Facebook a ADFR. Micro-granturile vor fi acordate după semnarea unui contract, nu mai târziu de data de 15 mai 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.