Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Microbuz plin cu români, lovit în plin de un autoturism pe o șosea din Austria

F. P.
ambulanta austria

Șapte români, pasageri ai unui microbuz, au fost răniți marți, 29 august, pe o șosea din Austria. Potrivit informațiilor prezentate de publicația locală Salzburg24, un austriac în vârstă de 32 de ani se afla la volanul automobilului său în jurul orei 5:30 dimineața, pe șoseaua B311, în direcția Bischofshofen.

În dreptul stației de energie electrică, conducătorul auto local a efectuat o manevră de depășire a unui vehicul care circula în fața sa, în ciuda condițiilor meteo nefavorabile, respectiv a ploii și a carosabilului umed, având vizibilitate redusă.

Potrivit poliției austriece, vizibilitatea era extrem de limitată la acel moment, astfel că individul nu a observat microbuzul care se apropia din sens opus, rezultând într-un impact frontal.

Șoferul microbuzului plin cu români nu purta centură

Conducătorul microbuzului, în vârstă de 44 de ani, originar din România, nu avea centura de siguranță fixată, potrivit concluziilor autorităților de poliție. În microbuz se aflau șase pasageri de cetățenie română, respectiv un bărbat de 48 de ani și cinci femei. Bărbatul care efectuase depășirea a suferit răni minore.

Ambulanțele care au sosit la fața locului au preluat toate cele opt persoane implicate în incident și le-au transportat la spitalul din Schwarzach pentru îngrijiri medicale.

Echipa Crucii Roșii a raportat că șapte persoane au suferit leziuni ușoare, în timp ce șoferul microbuzului a fost grav rănit. Rezultatele testelor de alcoolemie pentru cei doi șoferi au fost negative, conform aceleiași declarații oficiale, mai scrie sursa citată.

Brigada de pompieri voluntari St. Johann a intervenit cu cinci vehicule de intervenție și 35 de salvatori. Echipa Crucii Roșii a acționat cu trei ambulanțe și un medic de urgență.

Circulația pe drumul B311 între Einöden și St. Johann im Pongau a fost blocată până la ora 7:00 dimineața.

Întrucât nu existau alternative de rute din cauza situației generată de inundații, s-a format un blocaj în trafic pe o distanță de câțiva kilometri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.