Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Microbuze școlare, PERICOL PUBLIC: Polițiștii au făcut controale FULGER și au dat peste 100 de amenzi

microbuze

Microbuzele școlare sunt periculoase pentru copii. Asta au constatat oamenii legii care au dat peste o sută de amenzi la o acțiune de verificare. Microbuze școlare în care nu s-a găsit copia conformă a licenței de transport, fără foaie de parcurs, în care elevii erau transportați fără centură de siguranță au fost oprite de polițiști. Oamenii legii au dat peste 100 de amenzi și au retras certificate de înmatriculare, conform Mediafax.

Citește și: Medicul Dorel Săndesc DĂ BOMBA: românii care poartă mască se pot INFECTA cu coronavirus, dar fac forme ușoare

Potrivit Poliției Române, polițiștii din toată țară au verificat, săptămâna trecută, șoferii de autovehicule destinate transportului de elevi, dacă se utilizează centurile de siguranță și dacă sunt respectate normele rutiere și măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost controlate 2.728 de autovehicule destinate transportului de elevi și au fost aplicate 111 sancțiuni contravenționale, dintre care 8 pentru nerespectarea vitezei legale și 13 la H.G. nr. 69/2012. Ca măsuri complementare, au fost reținute două certificate de înmatriculare.

În această perioadă, au fost inventariate autovehicule destinate transportului școlar, polițiștii verificând deținerea și valabilitatea certificatelor de transport în cont propriu, inspecțiilor tehnice periodice ale vehiculelor, asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto, precum și permiselor de conducere și certificatelor profesionale pentru fiecare șofer al acestui tip de autovehicul.

Nu toate microbuzele școlare au fost în regulă. Astfel, un bărbat a condus un microbuz pentru transport elevi, în județul Dâmbovița, fără a deține la bordul autovehiculului copia conformă a licenței de transport. De asemenea, nu a informat elevii pasageri cu privire la obligația de a purta centurile de siguranță. Totodată, verificarea periodică a aparatului tahograf montat pe autovehicul era expirată.

Și polițiștii Serviciului Rutier Vaslui au oprit pentru control un autovehicul pentru transport elevi, iar polițiștii au constatat că șoferul nu avea copia conformă a licenței de transport la bordul acestuia și nici nu i-a informat elevii cu privire la obligația de a utiliza centurile de siguranță.

Aceștia au fost sancționați contravențional conform HG 69/2012.

De asemenea, un al șofer a condus un microbuz pentru transport elevi, în județul Galați, pe DN 25, fără a avea completată corespunzător foaia de parcurs eliberată de școala gimnazială pentru care efectua transportul a fost sancționat contravențional conform art. 5 pct. 17 din HG 69/2012.

Polițiștii vor continua controalele din trafic care vizează microbuzele școlare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.