Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Microsoft a achiziționat compania de jocuri Bethesda, care a creat Doom și Fallout, cu 7,5 miliarde dolari

microsoft

Microsoft a achiziționat compania de jocuri care a creat multe titluri de succes, inclusiv Doom, Fallout, Skyrim și Wolfenstein, plătind 7,5 miliarde de dolari pentru ZeniMax Media, compania care deține studiourile, anunță BBC.

Microsoft, care are în portofoliu consola Xbox, a spus că francizele editorului vor fi adăugate la pachetul Game Pass pentru console și PC-uri, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Reacția Gabrielei Firea, după afirmația lui Nicușor Dan despre 'panarame': 'Sunt și voi fi mereu alături de toate femeile! Ele duc greul!'

Acest lucru ar putea face ca viitoarea serie Xbox X să fie mai atractivă decât PlayStation 5 pentru unii jucători.

Game Pass oferă deja jucătorilor acces la peste 200 de jocuri.

Nu este încă clar modul în care preluarea afectează planurile Bethesda de a finaliza The Elder Scrolls 6, Starfield și alte jocuri destinate mai multor platforme.

Pete Hynes, vicepreședinte senior la Bethesda Softworks, a declarat că acordul oferă „acces la resurse care ne vor face un editor și un dezvoltator mai bun”. „Încă lucrăm la aceleași jocuri de ieri, realizate de aceleași studiouri cu care am lucrat ani de zile, iar acele jocuri vor fi publicate de noi”, a scris el pe un blog.

Vezi și: Paradoxul din România care cu greu poate fi explicat: Avem mai mulți tineri decât vârstnici, dar pensionarii îi depăşesc pe salariaţi

În plus față de titlurile jocurilor, Microsoft va deține acum și motorul grafic id Tech, dezvoltat de sora Bethesda id Software.

Doom Eternal, care a fost lansat anul acesta și a primit laude pentru calitatea graficii a fost dezvoltat folosind cea mai recentă versiune a id Tech.

Legendarul dezvoltator de jocuri John Carmack - pionierul unora dintre tehnologiile din spatele jocurilor originale Doom, Wolfenstein și Quake - a sugerat, de asemenea, că achiziția ar putea să-l readucă la unele dintre aceste francize.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.