Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Microsoft a anunţat că intenţionează să faciliteze accesul la internet prin satelit pe continentul african

microsoft

Microsoft a anunţat miercuri că intenţionează să faciliteze accesul la internet prin satelit pentru 10 milioane de persoane din întreaga lume, jumătate dintre acestea în Africa, ca parte a eforturilor de a reduce decalajul digital persistent între ţările sărace şi cele bogate, relatează AFP.

Gigantul tehnologic american intenţionează să realizeze imediat acest proiect pentru a oferi acces la internet pentru prima data în regiuni îndepărtate din Egipt, Senegal şi Angola, a declarat preşedintele Microsoft, Brad Smith, în marja unui summit la Washington la care participă 49 de lideri africani.

"Africa nu duce lipsă de talent, însă aici există o lipsă enormă de oportunităţi", a mai spus Smith, adăugând că a fost impresionat de inginerii din Nairobi şi Lagos, potrivit Agerpres.

Ca parte a acestui parteneriat cu furnizorul Viasat, Microsoft îşi propune să faciliteze accesul la internet în ţări precum Guatemala şi Mexic, precum şi în Nigeria şi Republica Democrată Congo.

În opinia sa, una dintre problemele majore o reprezintă accesul la electricitate, în condiţiile în care aproape jumătate din continentul african nu dispune de electricitate în mod fiabil.

"Pentru cei care nu au fost niciodată acolo sau nu se gândesc prea mult la Africa, este greu de crezut", a spus el, argumentând că "electricitatea a fost cea mai importantă invenţie a secolului al XIX-lea".

Microsoft intenţionează să-şi concentreze eforturile pentru a găsi modalităţi ieftine de a facilita accesul la electricitate şi internet în cele mai îndepărtate regiuni, a dat el asigurări.

În prezent, aproximativ 5,3 miliarde de persoane, sau 66% din populaţia lumii, folosesc internetul. Aproape toţi cei care nu sunt conectaţi la internet se află în ţările cele mai sărace, potrivit unui raport recent privind conectivitatea globală al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.