Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Microsoft a implementat săptămâna de lucru de 4 zile: Productivitatea pe angajat a crescut cu 40%

microsoft

Un număr tot mai mare de companii mici adoptă săptămâna de muncă de patru zile. Rezultatele unei experienţe recente a Microsoft sugerează că ar putea funcționa chiar și pentru cele mai mari companii, întrucât productivitatea pe angajat a crescut cu 40%, transmite CNN, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Liviu Pleșoianu îl spulberă pe Victor Ponta: Nu mai poza în victimă trădată, că e penibil și dizgrațios

Compania a introdus un program în această vară în Japonia, denumit „Work Life Choice Challenge”, prin care a închis birourile în fiecare zi de vineri în luna august, oferind tuturor angajaților o zi liberă în plus în fiecare săptămână.

Rezultatele au fost promițătoare: în timp ce timpul petrecut la muncă a fost redus dramatic, productivitatea - măsurată prin vânzări pe angajat - a crescut cu aproape 40% față de aceeași perioadă a anului precedent, a declarat compania într-un comunicat săptămâna trecută.

Pe lângă reducerea programului de lucru, managerii au cerut personalului să reducă timpul petrecut în cadrul ședințelor și pe cel de răspuns la e-mailuri.

Ei au sugerat ca întâlnirile să nu dureze mai mult de 30 de minute. Angajații au fost, de asemenea, încurajați să reducă complet întâlnirile prin utilizarea unei aplicații de mesagerie online (Microsoft, desigur).

Efectele s-au răspândit. Mai mult de 90% din cei 2.280 de angajați Microsoft din Japonia au declarat ulterior că au fost impactaţi de noile măsuri, potrivit companiei.

Prin finalizarea programului mai devreme în fiecare săptămână, compania a fost în măsură să economisească și alte resurse, cum ar fi energia electrică.

Citește și: Stenograme incendiare! Execuția încercată de o femeie ‘cablată’ la DNA: Dați-i dumneavoastră plicul ăsta

Inițiativa este oportună. Japonia s-a apucat de mult de o cultură suprasolicitată și, în unele cazuri, fatală. Problema este foarte severă, fiind inventat chiar un termen pentru ea: karoshi înseamnă moarte prin suprasolicitare, prin boli induse de stres sau depresie severă.

Problema a atras atenția internațională în 2015, când un angajat al gigantului publicitar japonez Dentsu s-a sinucis în ziua de Crăciun. Ulterior, oficialii de la Tokyo au spus că personalul a lucrat ore suplimentare excesiv de numeroase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.