Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Microsoft trage un semnal de alarmă: Hackerii ruși intensifică spionajul cibernetic asupra aliaților Ucrainei

reuters
hacker

Grupurile de hackeri ruși intensifică spionajul cibernetic asupra aliaților Ucrainei, anunță reprezentanții Microsoft, potrivit Reuters, anunță mediafax.

Hackerii guvernamentali ruși au desfășurat recent mai multe operațiuni de spionaj cibernetic vizând țările aliate cu Ucraina, a anunțat Microsoft într-un raport publicat miercuri, ilustrând amploarea activităților de piraterie informatică desfășurate de Moscova.

„Aspectele cibernetice ale războiului actual se extind mult dincolo de Ucraina și reflectă natura unică a spațiului cibernetic", a explicat președintele Microsoft, Brad Smith, în raport.

De la începutul conflictului, cercetătorii au depistat o serie de atacuri cibernetice distructive asupra entităților ucrainene, care au fost atribuite grupurilor de hackeri susținute de statul rus. Ei au descoperit că 128 de organizații din 42 de țări au fost, de asemenea, ținta acelorași grupuri axate pe spionaj, potrivit raportului.

Multe atacuri au vizat Statele Unite ale Americii și mai multe țări membre ale alianței militare NATO, au scris cercetătorii Microsoft.

Printre acestea se numără organizații cu sediul în Polonia, Letonia, Lituania, Danemarca și Norvegia, dar și Finlanda și Suedia, țări care și-au exprimat dorința de a se alătura NATO.

„Ținta părea să fie în principal la nivelul guvernelor, deși au fost incluse și grupuri de reflecție, grupuri umanitare și furnizori de infrastructură critică", se arată în raport.

Ambasada Rusiei la Washington nu a comentat acuzațiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.