Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mierea românească are efect antibacterian mai puternic decât mierea de Manuka, provenită din Noua Zeelandă

dzr
albina miere

Cercetătorii Simona şi Ioan Bişboacă au dovedit, prin testări de laborator în ţară şi confirmate în Elveţia, că mierea românească polifloră şi cea de mană au un efect antibacterian mai puternic decât mierea de Manuka, provenită din Noua Zeelandă, potrivit rador.ro.

Cei doi spun că statul neozeelandez îi susţine pe producătorii de miere şi investeşte sume mari în marketing peste tot în lume. Astfel, mierea de Manuka se vinde în România cu un preţ de 40 de ori mai mare decât cea autohtonă.

Analizele efectuate, în valoare de 4.500 de euro, au fost suportate integral de cei doi cercetători, fiindu-le necesare în dezvoltarea unui nou produs antibacterian pe bază de miere. Inventatoarea Simona Bişboacă, cu o declaraţie consemnată de corespondentul nostru Stelian-Radu Cacuci:

Citește și: Nicolae Bădălau îl atacă dur pe Rareș Bogdan:’Cum ţi se face din nou foame, cum scrii despre Bădălău şi despre Diaspora’

Simona Bişboacă: Mierea românească este de o foarte bună calitate. Acest aspect s-a observat de multe ori la Apimondia, când în diferite testări mierea românească a fost premiată, ca cea mai bună miere. Nu știu dacă se transmit astfel de informații către publicul larg și consider că este nevoie să știe consumatorul că mierea românească este chiar de o calitate superioară mierii de Manuka. Vrem să continuăm testarea și pe alte sortimente de miere românească și, normal, pe alte tipuri de bacterii. Deocamdată am ales doar trei tipuri de bacterii patogene foarte cunoscute, cum e: E. coli, stafilococus aureus și enterococus fecalis. Am ales tulpini de bacterii standard și bacterii rezistente la antibiotice, tocmai pentru a dovedi eficacitatea mierii.

Realizator: Simona Bişboacă are trei brevete de invenţii în industria alimentară, medaliate cu aur şi argint la saloane mondiale de inventică, fiind vorba de produse alimentare, cosmetice şi terapeutice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.