Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mierea se scumpește și în acest an: vremea rea afectează plantele; Ungaria, afectată și ea

miere

Vremea capricioasă afectează serios producția de miere. În momentul de față kilogramul de miere se vinde cu aproximativ 25-50 de lei.

Apicultorii se plâng de faptul că vremea le afectează afacerile. Producția de miere este în acest fel întârziată. De asemenea, apicultorii au fost obligați să-și închidă albinele până când agricultorii și-au stropit rapița cu substanțe chimice. Toți acești factori ar putea duce, cel mai probabil, la scumpiri considerabile.

Reprezentanții asociațiilor de apicultori ar vrea ca statul să se implice mai mult și să le ofere ajutoare.

Situație similară și în Ungaria

Temperaturile foarte scăzute, care au coborât chiar sub pragul de îngheț în ultimele săptămâni, au provocat mari pierderi nu numai cultivatorilor de fructe, dar și apicultorilor, transmite publicația Magyar Nemzet, citată de Rador.

Conform informațiilor Asociației Naționale Apicole din Ungaria (OMME), salcâmul a fost calamitat în mare parte din cauza înghețului de la începutul lunii aprilie, respectiv în perioada de înflorire, așa cum s-a întâmplat și anul trecut, când 80% din floarea de salcâm s-a distrus din cauza temperaturii foarte scăzute. Estimarea pagubelor înregistrate în acest an încă este în curs.

Anul 2020 a fost unul catastrofal

Anul trecut a fost un an foarte greu pentru apicultori. Anul 2020 a fost un an catastrofal, ceea ce este marcat și de faptul că în a doua jumătate a anului Europa s-a confruntat cu o lipsă acută de miere de salcâm.

Președintele OMME, Péter Bross, a declarat portalului Agrárszektor.hu că și în acest an ar putea fi amenințată producția internă de miere. Apicultorii ungari au rămas acum fără rezerve, mulți se află într-o situație fără speranță și se gândesc deja să renunțe la această activitate.

Citește și: Lecție mortală pentru un apicultor amator: a vrut să învețe despre albine, dar a fost înțepat și a decedat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.