Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Migranți î SUA - Un tribunal din San Diego dă o decizie favorabilă administraţiei Trump

Agerpres
migranti America de sud

Un tribunal federal din San Diego (sudul statului California) a decis că practica separării familiilor de migranţi la frontiera cu Mexicul bazată pe istoricul infracţional al părinţilor este realizată cu discreţia adecvată, transmite marţi Reuters potrivit Agerpres

Decizia, luată de judecătorul Dana Sabraw, este una dintre rarele victorii pentru guvernul federal american într-un caz aflat pe rol începând din 2018.

Asociaţia americană pentru drepturi civile (ACLU) a prezentat o plângere legată de politica ''toleranţei zero'' a administraţiei Trump în domeniu, care a dus la separarea a mii de familii de migranţi.

Judecătorul Sabraw dispusese ca, în afara cazurilor în care prezintă un pericol pentru copiii lor, părinţii trebuie reuniţi, în maximum 14 zile, cu copiii lor de până în cinci ani şi, în maximum 30 de zile, pentru toţi ceilalţi.

Administraţia Trump a oprit în mod oficial această practică pe 20 iunie 2018, dar ACLU a susţinut în instanţă că începând de atunci guvernul a continuat să separe peste 1.000 de familii de migranţi, încălcând astfel decizia dată de judecătorul Dana Sabraw în 2018.

Guvernul federal a explicat că separă familiile de migranţi atunci când bănuieşte că un părinte are un istoric infracţional ori o boală contagioasă sau când există semne de întrebare despre relaţia dintre adult şi copilul migrant şi că această practică actuală nu diferă de cea a administraţiilor precedente de la Washington.

Judecătorul Sabraw a ajuns la concluzia că oficialităţile guvernamentale ''în general dau dovadă de discreţie în separarea familiilor la frontieră'' într-o manieră conformă cu dreptul migranţilor la integritatea familiei şi cu dispoziţiile tribunalului''.

El a adăugat că pe baza probelor prezentate în instanţă nu a ajuns la concluzia că guvernul federal a ''revenit la separarea în mod sistematic a familiilor la frontieră'', menţionând că guvernul trebuie să folosească tehnologia de testare rapidă a ADN-ului pentru a confirma descendenţa şi să nu separe familiile doar pe baza unor ''temeri subiective''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.