Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Migranţii dau în judecată autorităţile germane: Motivul e uluitor

imigranti-refugiati-agerpres-465x390

Peste 7.000 de migranţi sosiţi în Germania au dat în judecată în primul semestru al anului Oficiul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF), ei acuzând întârzierile acestei instituţii în examinarea cererilor de azil, relatează miercuri agenţia EFE, citând mai multe publicaţii ale grupului mediatic Funke. Creşterea numărului cererilor de azil - circa 400.000 numai în primele şase luni ale anului în curs - a condus şi la o creştere a numărului 'recursurilor pentru omisiune', o procedură ce dă dreptul migranţilor să se adreseze tribunalelor germane dacă nu au primit răspuns la cererea lor de azil într-un termen rezonabil.

Conform unui document al BAMF la care a făcut referire săptămânalul Der Spiegel, la sfârşitul lunii august circa 90.000 de refugiaţi încă aşteptau să-şi poată înainta cererile de azil. În document se subliniază necesitatea ca angajaţii BAMF să depună toate eforturile pentru a soluţiona cererile aflate încă în examinare, al căror număr trece de 567.000. Totuşi, BAMF consideră că această creştere a numărului migranţilor care se adresează instanţelor pentru a li se grăbi examinarea cererilor de azil este doar un 'fenomen temporar'.

Conform datelor oficiale, în primele opt luni ale anului în curs autorităţile germane au primit circa 577.000 de cereri de azil, în aceeaşi perioadă fiind soluţionate aproximativ 393.000. Ministerul de Interne german a anunţat că tot în primele opt luni ale anului au ajuns în Germania în total 256.567 de migranţi, număr semnificativ mai mic faţă de cel de anul trecut, pe tot parcursul anului 2015 acesta fiind de aproximativ 1,1 milioane, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.