Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Migraţia netă în Marea Britanie, la cel mai scăzut nivel din aproape 6 ani

migratie

Migraţia netă în Marea Britanie a ajuns la cel mai scăzut nivel din aproape şase ani în perioada iunie 2018-iunie 2019, pe fondul scăderii numărului de cetăţeni ai Uniunii Europene care vin să lucreze în această ţară, în perspectiva retragerii sale din Uniunea Europeană, relatează joi agenţia Reuters, citând datele Oficiului naţional de statistică (ONS) de la Londra.

Potrivit ONS, în perioada avută în vedere au venit în Marea Britanie, cu intenţia de a rămâne cel puţin un an, cu 212.000 de persoane mai mult decât au plecat, ceea ce reprezintă cel mai scăzut nivel al migraţiei nete din ultima vreme, după cel înregistrat în perioada septembrie 2012-septembrie 2013. În total, 609.000 de persoane au venit în Marea Britanie (reprezentând imigraţia) în perioada iunie 2018-iunie 2019 şi alte 397.000 au plecat (reprezentând emigraţia).

Citește și: Parlamentul European declară 'URGENȚĂ climatică': 'Încălzirea globală să fie limitată!"

În acelaşi timp, imigraţia cetăţenilor UE în Marea Britanie a scăzut la 199.000 de persoane, cel mai mic număr după cel înregistrat în perioada martie 2012-martie 2013 şi care vine să accentueze tendinţa constatată după referendumul din 2016 la care britanicii au votat în favoarea Brexitului, cu un scor de 52% pentru faţă de 48% împotrivă.

Totodată, 151.000 de cetăţeni ai UE au plecat din Marea Britanie în intervalul iunie 2018-iunie 2019, cel mai ridicat nivel de la lansarea acestor statistici, acum zece ani.

Imigraţia este o temă fierbinte de dezbatere înaintea alegerilor legislative din 12 decembrie din Marea Britanie. Premierul conservator Boris Johnson s-a angajat să limiteze numărul celor care vin în ţară, în timp ce Partidul Laburist, de opoziţie, s-a pronunţat pentru o politică a migraţiei adaptată necesităţilor economiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.