Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihaela Bilic, avertisment teribil pentru cei care adoră sarmalele: Ce să nu pui niciodată lângă preparat

bucovina.ro
sarmale

Mihaela Bilic, avertisment teribil pentru cei care adoră sarmalele: Ce să nu pui niciodată lângă preparat

În pragul sărbătorilor de iarnă, Mihaela Bilic vine cu un avertisment pentru cei care adoră să se bucure de deliciile tradiționale precum sarmalele. Nutriționista dezvăluie că există un ingredient pe care ar trebui să-l eviți atunci când te pregătești să savurezi această mâncare tradițională.

Mihaela Bilic vine cu un avertisment teribil pentru iubitorii de sarmale: care este ingredientul pe care ar trebui să-l eviți pentru a-ți menține silueta după sărbători.

Contrar obiceiului multor români, Mihaela Bilic recomandă renunțarea la mămăligă atunci când consumi sarmale, mai ales dacă îți dorești să îți menții silueta. Având în vedere combinația echilibrată dintre carne, cereale și legume în sarmale, adăugarea mămăligii nu este considerată necesară și poate contribui la câteva kilograme în plus.

„Sarmalele, cel mai bun exemplu de simbioză între floră și faună. Sunt un fel de mâncare echilibrat, ele combină carnea cu cerealele și legumele asa cum este recomandat nutrițional. În cazul în care țineți la siluetă, renunțați la mămăligă și consumați sarmalele ca fel unic la o masă. Asta e adevărul, sărbătorile de iarnă nu sunt complete fără gustul și mirosul de sarmale. Ca să nu mai zicem că au și efect probiotic”, a explicat celebra nutriționistă, potrivit romaniatv.net.

Pentru a evita excesul caloric în perioada sărbătorilor, Mihaela Bilic recomandă limitarea consumului de sarmale la aproximativ cinci bucăți și alegerea unei umpluturi făcute din carne tocată de porc. De asemenea, sarmalele ar trebui fierte în zeama de varză, borș sau suc de roșii, fără adăugarea de ulei. Înlocuirea smântânii cu iaurt grecesc sau cu un iaurt cu conținut scăzut de grăsime este, de asemenea, o opțiune sănătoasă pentru cei care doresc să se bucure de sarmale fără a-și compromite dieta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.