Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihaela Bilic taie în carne vie! Nutriționista vedetelor le-a luat la țintă pe femeile vegetariene: Este mai greu să fim frumoase și radioase

captură TV
Mihaela Bilic

Mihaela Bilic taie în carne vie! Nutriționista vedetelor le-a luat la țintă pe femeile vegetariene: Este mai greu să fim frumoase și radioase

Mihaela Bilic desființează femeile vegetariene. În ultima vreme, se vorbește tot mai des dacă este bine să renunțăm la produsele animale. Unele persoane spun că se simt foarte bine și au adoptat deja acest trend, în timp ce altele condamnă cu vehemență acest stil alimentar.

Medicul nutriționist spune că persoanele de sex feminin nu ar trebui sub nicio formă să renunțe la produsele de origine animală, pentru că ele conțin proteine de înaltă calitate, pe care nu le găsim în niciun alt produs.

Mihaela Bilic desființează femeile vegetariene

”Femeile ar fi bine să nu fie vegetariene, pentru că da, ăsta este adevărul, așa ne-a vrut natura. În produsele de orgine animală avem lucruri care sunt necesare pentru piele. Avem proteine de cea mai înaltă calitate, avem niște grăsimi și mai ales vitaminele A și D, care lucrează pentru elasticitatea pielii.

E foarte greu ca organismul să le facă în momentul în care suntem vegetarieni. Da, la capitolul vegetale, probabil, după o anumită vârstă, soia este proteina care aduce un tip de hormon estrogen, niște fitoestrogeni, care pot suplini un pic, după menopauză, lipsa de estrogeni naturali.

De la adolescență până la 50 de ani, a fi vegetarian din punct de vedere feminin este o contraindicație. Colagenul este o proteină din structura pielii, de aceea este mai greu să fim frumoase și radioase din vegetale”, a explicat Mihaela Bilic.

Alimentul cel mai bogat în Omega 3

Mihaela Bilic a vorbit despre alimentele bogate în Omega 3, iar creveții sunt cea mai bună alegere, deoarece au puțin colesterol, sunt săraci în grăsimi și sunt bogați în proteine.

„Carne, ouă sau creveți?

În nutriție lucrurile nu sunt în alb și negru, nu există alimente sănătoase și nesănătoase, fiecare ingredient vine cu bune și rele. Iar noi trebuie să fim bine informați ca să facem alegeri corecte.

Colesterolul, acizii esențiali Omega 3 și grăsimile saturate sunt 3 elemente dificil de pus în echilibru. Omega 3 eficient pentru organismul uman provine din surse animale, dar ce te faci dacă grăsimea de porc are prea multe grăsimi saturate, iar gălbenușul de ou prea mult colesterol?!?! Vrei să o rezolvi pe una și se strică celelalte două.

Sper că știți deja că o mare parte din colesterolul din sînge nu vine din mâncare, ci îl produce ficatul. Cât despre aportul de grăsimi și colesterol din produsele animale, trebuie să ținem cont de indicele aterogenic, el ne spune gradul de risc cardiovascular.

Studiu nutrițional care compară conținutul de colesterol, grăsimi saturate și indexul aterogenic pentru carne, ouă și creveți

Vă prezint rezultatele unui studiu nutrițional care compară conținutul de colesterol, grăsimi saturate și indexul aterogenic pentru carne, ouă și creveți.

La 100 g produs avem:

-10g grăsimi saturate în carne, 4g în ou și 0,25g în creveți

-400mg colesterol în ou, 170mg în creveți și 80mg în carne.

Ce alegem?! Indexul aterogenic este 0,7 pentru carne, 0,4 pentru ou și 0,36 pentru creveți.

Concluzia? Creveții sunt alegerea cea mai inspirată când vine vorba de sursă de omega 3 cu index aterogenic minim.

Cu 100 g creveți acoperim 75% din necesarul zilnic de EPA+DHA, avem 110% din doza necesară de seleniu, 68% din cea de cupru și 52% din necesarul de fosfor. Cantitatea totală de grăsimi din creveți este de 1% iar aportul de proteine cu toți aminoacizii esențiali prezenți este de 25%.

Acest studiu oferă o perspectivă nouă pentru consumul de creveți, care până acum erau acuzați că au prea mult colesterol. Creveții au mai puțină grăsime decât carnea, mai puțin colesterol decât oul, multe minerale, acizi grași omega 3, proteine de înaltă valoare și fitonutrienți din familia carotenoidelor cu beneficii speciale pentru sănătate.

Știu că nu fac parte din obiceiurile noastre culinare, dar merită să-i introduceți în meniu. Mai ales că sunt curățați, pre-fierți și gata în câteva minute!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.