Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Chirica, atac voalat la adresa PSD: 'Pentru prima dată în cariera mea de demnitar am fost primit de Guvern cu prietenie'

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Chirica Inquam Photos

Primarul Mihai Chirica a vorbit, sâmbătă, despre întâlnirea din această săptămână pe care a avut-o la Bucureşti cu premierul Ludovic Orban şi mai mulţi miniştri, afirmând că, pentru prima dată în cariera sa de demnitar, a fost primit "cu prietenie".

"A fost o întâlnire, din punctul meu de vedere, foarte productivă. Pentru mine a fost o surpriză plăcută, pentru că este pentru prima dată în cariera mea de demnitar când sunt primit la Bucureşti de Guvernul României cu prietenie, începând cu prim-ministrul. S-au discutat proiectele, la mână, cum spunem noi, începând cu Autostrada Unirii, legătura dintre Ungheni-Iaşi şi Târgu Mureş. S-a discutat şi despre stadionul municipal. Chiar a fost o discuţie colocvială, premierul întrebându-mă dacă echipa locală mai este în Liga I şi i-am spus: "da, şi luptă să rămână şi va rămâne". S-a discutat, de asemenea, despre Spitalul Regional de Urgenţă, noua etapă de programare a fondurilor europene. Cu domnul ministru Boloş am trecut în revistă care sunt priorităţile oraşelor mari, precum cele de mobilitate, transport public, regenerarea spaţiilor dintre blocuri, cedarea drumurilor de ocolire către autorităţile locale care să le construiască din fonduri europene şi apoi să le redea în administraţia Companiei Naţionale de Autostrăzi a României. Sunt proiecte punctuale de interes nu doar pentru municipiul şi judeţul Iaşi, dar şi pentru întreaga regiune de nord-est", a declarat primarul Mihai Chirica, conform agerpres.ro.

REGULI de urmat la malul mării: Accesul pe plajele concesionate se va face cu rezervare, telefonică sau online, iar șezlongurile trebuie dezinfectate


El a spus că la Ministerul Transporturilor a avut loc o întrevedere în care au fost conturate, împreună cu ceilalţi primari din zona Moldovei, graficele de execuţie pentru autostrăzile Suceava - Ploieşti, Ungheni - Târgu Mureş şi Bacău - Braşov.

"Fiecare dintre ele are alocările financiare prevăzute cu etapele de proiectare, astfel încât să le putem executa pe toate în termenele rezonabile prevăzute şi de fondurile pe care le putem pune la dispoziţie. (...) Un lucru important pe care l-a spus: premierul Ludovic Orban este dispus să mobilizeze fonduri atât de la Comisia Europeană, fonduri puse printr-un procent din Produsul Intern Brut, exact cum se dă pentru apărare, care să vizeze toată partea de infrastructură a Moldovei, din emiterea de obligaţiuni de stat, şi, fireşte, prin fonduri de la bugetul de stat. Deci, din cele patru surse se va putea demara un program intens de transformare a Moldovei din rădăcini printr-o reţea de drumuri şi autostrăzi viabilă care să atragă investiţii, economie şi, de ce nu, prosperitate, ceea ce urmărim cu toţii", a mai spus Mihai Chirica.

Conferinţa de presă a fost susţinută la sediul PNL, în prezenţa liderului filialei judeţene, ministrul Mediului, Costel Alexe. Este primul eveniment de acest fel organizat de la intrarea primarului Mihai Chirica în PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.