Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Chirica, audiat la DNA, după percheziţiile de la Primărie. Dimineață susținea că nu are nicio calitate în anchetă

www.telegrafonline.ro
Mihai Chirica

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, este audiat joi seara la sediul DNA Iaşi, după percheziţiile care au avut loc în cursul zilei la sediul Primăriei.

Procurorii au chemat la audieri şi funcționari din Primărie și consilieri locali, printre care Eduard Boz, iar presa locală vorbeşte  și despre o posibilă implicare a lui Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Peste 10 ore au petrecut azi la Primăria Iași, polițiștii și procurorii DNA București ajutați de un echipaj de jandarmi veniți tot din Capitală. Procurorul de caz este ieșeanca Andreea Nica, care a lucrat la DNA Iași până în noiembrie 2019. Zeci de funcționari ai municipalitații au stat astăzi peste program, unii și după ora 18.00, pentru a pune la dispoziția anchetatorilor documente și a oferi unele explicații. Potrivit unor informații, după descinderile care au avut loc la primărie, Chirica a fost chemat la DNA Iași pentru a fi audiat. De asemenea va mai fi audiat și consilierul local PNL Eduard Boz, fiind foarte implicat în această afacere. De asemenea, se vorbește despre o implicare a lui Costel Alexe, actualul președinte al CJ Iași.

Chirica a afirmat în cursul dimineţii că aceste percheziţii sunt "absolut legale" şi că ancheta procurorilor anticorupţie ar fi fost declanşată ca urmare a unei plângeri venite din partea unui membru al Partidului Naţional Liberal, fost consilier local, cu privire la un schimb de teren care a avut ca scop extinderea unui cimitir.


"Este o acţiune pe care o face DNA Bucureşti privind ridicarea unor documente legate de perioada 2005- 2018, o acţiune absolut legală, care s-a întâmplat din timpul pandemiei. Au cerut nişte documente. Acum au venit să îşi întregească portofoliul de documente pe care le solicită. Sigur că da, sunt primarul în funcţie. Trebuie să le acord tot sprijinul pentru ca lucrurile să meargă aşa cum scrie la lege. Nu am nicio calitate şi nici foarte multe detalii. Sunt hotărâri legate de inventarierile din 2005. Probabil este legat, din ce am putut să remarc, şi de terenul care a făcut obiectul schimbului de lângă Cimitirul Eternitate şi care, se pare, a fost o reclamaţie din interiorul PNL, a unui consilier la vremea respectivă faţă de colegii săi", a afirmat Chirica.

El a precizat că percheziţiile au vizat birourile angajaţilor de la Serviciul Patrimoniu şi de la Serviciul Cadastru.

Subiectul anchetei DNA București îl reprezintă schimbul de terenuri realizat în 2019 de Primăria Iași cu doi oameni de afaceri care dețineau o suprafață în coasta Cimitirului „Eternitatea”.

Ei au primit la schimb 3.000 de metri pătrați în cartierul Cicoarei. Schimbul de terenuri a trecut de patru ori prin Consiliul Local până a fost votat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.