Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Chirica ezită să spună dacă va mai candida la Primăria Iaşi: Până în 2024, nu ştim câte dosare vor fi

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Chirica Inquam Photos

Primarul Iaşiului Mihai Chirica a declarat, întrebat dacă va mai candida pentru încă un mandat de primar, că nu ştie în 2024 câte dosare penale va avea, dar că problema care se pune este în ce măsură este vinovat sau nu în acele dosare, anunță News.ro.

"Până în 2024, nu ştim câte dosare vor fi. Pot fi patru dosare, pot să dispară câteva sau să apară altele. Problema nu este dacă există sau nu dosare, ci în ce măsură sunt vinovat în acele dosare şi dacă am probitatea morală când mă consider nevinovat să mai candidez sau nu", a afirmat joi Mihai Chirica, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă va mai candida în 2024 în condiţiile numărului mare de dosare penale în care este cercetat.

De asemenea, chestionat dacă ar putea candida pentru un nou mandat de primar şi fără a avea sprijinul PNL, Mihai Chirica a răspuns că nu suntem în campanie electorală şi că nu se gândeşte încă la alegeri.

"În fiecare zi mă gândesc la ceva. Mintea mea este canalizată la ceva. Dar în momentul de faţă nu este canalizată spre alegeri, pentru că alegerile sunt departe", a precizat Mihai Chirica.

Primarul Iaşiului Mihai Chirica a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile de procurorii DIICOT, după ce miercuri a fost audiat timp de câteva ore într-un dosar care se referă la eliberarea unor autorizaţii pentru executarea unor lucrări de construcţii.

Edilul Mihai Chirica a declarat jurnaliştilor la ieşirea de la audieri că se simte obosit şi dezamăgit, precizând că i s-a adus la cunoştinţă faptul că are calitatea de inculpat.

"S-a extins cazul din 2020 al domnului Cristin Zamosteanu (om de afaceri ieşean din zona imobiliară - n.r.), Este o problemă legată de urbanism. Este acelaşi blestem care urmăreşte de multă vreme situaţia din Iaşi. Mi s-a adus la cunoştinţă întâi calitatea de suspect, apoi cea de inculpat. Nu am voie să interacţionez cu cei de la Direcţia Urbanism din cadrul primăriei în următoarea perioadă", a afirmat Mihai Chirica.

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Iaşi au făcut, miercuri, 24 de percheziţii la locuinţele şi imobilele deţinute de mai multe persoane, dar şi la sediile unor instituţii publice, într-un dosar de abuz în serviciu, uzurparea funcţiei, spălare de bani şi fals. Acţiunile au vizat autorizarea executării unor lucrări de construcţii, pentru care suspecţii s-ar fi folosit de conexiunile cu funcţionari din administraţia publică locală. Primarul Mihai Chirica a fost ridicat, în urma percheziţiilor pe care procurorii DIICOT le-au făcut în Primăria ieşeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.