Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Covaliu (COSR) - Capul sus, Simona, suntem alături de tine!

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Mihai Covaliu

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, după finala de la Australian Open pierdută de Simona Halep, că jucătoarea română de tenis este o "sportivă fabuloasă" şi i-a transmis să ţină capul sus pentru că este alături de ea.

"Capul sus, Simona, te iubim şi suntem alături de tine. Reprezinţi tot ce este mai bun pentru tânăra generaţie. Deşi ţi-a fost greu, nu ai renunţat. Continuă, va veni şi acea zi în care vei câştiga un turneu de Mare Şlem", i-a transmis Covaliu jucătoarei române.

"Trebuie să luăm exemplul Simonei şi să-l arătăm întregii societăţi, dar mai ales copiilor. În afară de faptul că în această finală cu Wozniacki a luptat până la ultima picătură de energie din întreaga ei fiinţă, Simona a demonstrat că este o sportivă fabuloasă. Ea nu a renunţat nicio clipă, a sperat, a continuat să viseze. Ea transmite tinerilor români că deşi sunt momente când eşti căzut trebuie să continui. Iar faptul că uneori mai pierzi când eşti favorit, face parte din viaţă. Pentru toate aceste lucruri îi mulţumim", a spus Covaliu pentru AGERPRES.

Într-un mesaj postat pe site-ul oficial, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a felicitat-o pe Simona Halep "pentru excelenta prestaţie de pe parcursul turneului de Mare Şlem Australian Open, prestaţie care a dovedit încă o dată valoarea ei incontestabilă".

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a fost învinsă cu 7-6 (2), 3-6, 6-4 de daneza Caroline Wozniacki, numărul 2 WTA, sâmbătă, la Melbourne, în finala turneului Australian Open.

Halep (26 de ani) a ratat pentru a treia oară cucerirea unui titlu de Mare Şlem, după ce a pierdut două finale la Roland Garros, în 2014 şi 2017. Wozniacki (27 ani), care de luni va fi din nou numărul unu mondial, după o pauză mai lungă de şase ani, cucereşte primul său Grand Slam, la a treia finală jucată (a pierdut la US Open în 2009 şi 2014).

Halep va pierde locul 1 mondial pe care îl ocupa din data de 9 octombrie (16 săptămâni consecutive).

Wozniacki a primit un cec de 4 milioane de dolari australieni şi 2.000 de puncte WTA pentru victoria sa, în timp ce Halep a fost recompensată cu 2 milioane de dolari şi 1.300 de puncte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.