Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Eminescu va avea o statuie în Parcul Voineşti din Covasna

basilica.ro
Mihai Eminescu

În Parcul Voineşti din Covasna va fi amplasat un bust reprezentând pe Mihai Eminescu. Statuia va fi inaugurată anul viitor, de Ziua Culturii Naţionale, a anunţat secretara Primăriei Covasna pe contul de Facebook.

Vasilica Enea menţionează că „oraşul Covasna va fi prima localitate din judeţ care se va bucura de un astfel de monument de for public”.

Proiectul a fost iniţiat de comunitatea românească din oraş şi va fi implementat cu sprijinul autorităţilor locale, dar şi cu ajutorul unor sponsori, relatează Basilica.ro.

„Ne dorim foarte mult realizarea acestui proiect”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica pr. Măciucă Ioan-Ovidiu de la Parohia Covasna.

Amplasarea bustului poetului Mihai Eminescu a a obţinut aviz favorabil din partea Consiliului Local – Primăria Covasna în anul 2018 şi trebuia realizat în contextul Centenarului Marii Uniri.

Tot atunci a fost aprobată realizarea unui grup statuar reprezentându-i pe regele Ferdinand, regina Maria, Iuliu Maniu şi I.C. Brătianu. Grupul statutar a fost realizat şi inaugurat în 24 ianuarie 2019.

În oraşul Covasna mai există câteva monumente de for public care reprezintă comunitatea românească. În anul 2002 a fost dezvelit bustul Episcopului Iustinian Teculescu, în proximitatea Bisericii Înălţarea Domnului din oraş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.