Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor dă SEMNALUL după decizia CCR

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai fifor

Președintele Consiliului Național PSD, Mihai Fifor, a scris miercuri, pe Facebook, că decizia CCR privind protocoalele dintre Ministerul Public și SRI reprezintă „un temei juridic de necontestat pentru cei ce-și caută dreptatea” și că Parlamentul are acum „misiunea” să dea o lege astfel încât o astfel de situație să nu se mai repete.

„Asa cum era de asteptat, incet, incet se destramă țesătura securistă a influențelor oculte, pe bază de protocoale și Romania, stat democratic european, revine la o normalitate indelung asteptata. Curtea Constituțională a calificat în întregime drept ilegal protocolul din 2009 și, parțial, pe cele din 2016. Acum, fiecare instanță are libertatea să evalueze dacă dosarele pe care le judecă conţin probe obținute urmare a implicării SRI în temeiul acestor protocoale ilegale și să dispună in consecință, adică să le elimine”, a scris Mihai Fifor pe Facebook,

El a spus că decizia CCR demonstrează existea unor abuzuri și a unei rețele oculte.

„Decizia CCR demonstreaza că aceste protocoale secrete nu erau doar metodologii de lucru, chipurile normale, între instituții ale statului, respectiv între SRI și PICCJ, ICCJ, CSM. Avem acum dovada supremă a temeliei profund anticonstituționale, ilegale, care a stat la baza planului regimului Băsescu, ca, sub umbrela combaterii corupției, să declanșeze abuzuri inimaginabile in vreun stat democratic, împotriva țintelor considerate indezirabile. Nu cred că nu vinovăția cuiva sau dorința de dreptate și adevăr au fost elementele care au guvernat investigațiile și procesele penale anticorupție, ci resorturi obscure, interese partizane și setea de putere, toate instrumente ale unei puteri totalitare. Instituții vitale ale statului român au fost astfel confiscate, în beneficiul propriu, de o rețea ocultă de influență și putere, care a reunit șefi din servicii secrete, sefi din Parchete și procurori, șefi de Instanțe și judecători...Incerca, nu demult, cineva sa acrediteze ideea ca statul paralel este o inventie, o fantasmagorie”, a arătat social-democratul.

Fifor adaugă că este de o gravitate extremă ce s-a întâmplat.

„Ei bine, azi avem inca o dovada certa a existentei unui veritabil stat paralel, care sub paravanul unor para-legi si cu girul chiar a unor decizii CSAT, prin intermediul protocoalelor secrete, a pus ilegitim stăpânire pe România și a generat și perpetuat abuzuri imposibile într-un stat de drept real, democrat si european. Este de o gravitate extremă, in acest context, semnarea de către profesioniști ai legii, înalți magistrați, a acestor protocoale declarate acum, oficial, neconstituționale și în afara legii... ei știau bine că nu pot, nu au dreptul să adauge la lege, așa cum au făcut-o prin intermediul protocoalelor secrete”, a mai scris el.

Președintele CN al PSD a conchis că Parlamentul are acum „misiunea” să dea o lege astfel încât o astfel de situație să nu se mai repete.

„Decizia istorica de azi a CCR trebuie readucă normalitatea, să repună lucrurile pe făgașul lor firesc. Ea reprezintă un reper pentru Legiuitor, care are misiunea să se asigure, prin lege, că o astfel de situație nu se va mai repeta vreodata și este, în egală măsură, un temei juridic de necontestat pentru cei ce-și caută dreptatea. Iata de ce, Decizia CCR arată că Reforma justiției, prin care s-au interzis astfel de protocoale, a fost perfect justificată. Romania, trebuie sa redevina, de azi, un stat normal, in care libertatile cetatenesti, Constitutia si legile tarii sunt elemente de netagaduit, fundamente ale unei societati libere si democratice”, a încheiat Mihai Fifor.

Citește și: Fosta avocată a lui Liviu Dragnea explică efectele deciziei CCR: Variantele avansate de Maria Vasii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.