Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fosta avocată a lui Liviu Dragnea explică efectele deciziei CCR: Variantele avansate de Maria Vasii

vasii-maria-avocata

Fosta avocată a liderului PSD Liviu Dragnea, Maria Vasii, a declarat miercuri că decizia CCR privind protocoalele dintre Ministerul Public și SRI le asigura doar celor cu dosare aflate pe rol o judecata corecta, insa condamnatii definitiv se afla in continuare intr-o situatie „dramatica” si ca este nevoie de o „solutie legislativa la nivel de tara” pentru acestia.

„Din punct de vedere procedural, lucrurile nu sunt atat de simple. Decizia CCR se aplica pentru viitor, insa mijloacele procedurale existente, si ma refer in primul rand la revizuire, pot duce la o procedura greoaie și judecata se va face la aceeasi instanta care a judecat hotararea supusa executarii, si ma indoiesc ca judecatorii vor fi atat de generosi incat sa spuna ca acea condamnare s-a dat exclusiv in baza unor interceptari sau in baza probelor obtinute prin protocoale? Asadar ar fi doar o fictiune pentru ca in realitate nu se vor schimba lucrurile”, a declarat avocata Maria Vasii, la Antena 3.

Ea a adaugat ca pentru cei condamnati definitiv nu s-ar schimba nimic „daca nu intervine legiuitorul printr-o solutie normativa”. „Dramatic este pentru cei condamnati si au pedepse definitive si sunt in curs de executare. Pentru ei se impune o solutie legislativa la nivel de tara”, a indicat aceasta.

Potrivit acesteia, o soluție ar putea să fie contestatia in executare.

„Eu fac trimitere la Decizia 13 pronuntata in 2017 de ÎCCJ, Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, hotarare in care se spune că trebuie gasit un echilibru între principiul autoritatii de lucru judecat si principiul legalitatii pedepselor. In aceasta decizie se deschide calea unei contestații la executare și eu cred că cel mai apropiat mijloc procedural pentru care cei care se gasesc incarcerati in baza unor hotarari nelegale ar trebui să beneficieze de această judecată rapidă pe calea constatiei la executare”, a spus Maria Vasii.

Avocata a adăugat că cei cu dosare pe rol vor avea o judecata corecta.

„Pentru ei situatia este mult mai clara, partile si avocatii pot invoca excluderea acestor probe obtinute nelegal si pot avea parte de o judecata corecta si ma indoiesc ca vor mai fi decizii de condamnare arbitrare”, a declarat aceasta.

Citește mai multe opinii pe aceeasi tema:

Augustin Zegrean, după decizia CCR pe protocoale: Guvernul trebuie să dea o OUG

Florin Iordache, prima reacție după victoria de la CCR în scandalul protocoalelor cu SRI

Fost membru CSM, despre decizia CCR în scandalul protocoalelor cu SRI: 'Conduce la creșterea numărului de contestații în anulare'

Codrin Ștefănescu BATE cu PUMNUL în MASĂ după pronunțarea CCR pe protocoale

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.