Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor, despre PSD, după alegerile prezidențiale: 'Este nevoie de o schimbare și de o nouă echipă de conducere. Trebuie o analiză'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Mihai Fifor

Mihai Fifor a afirmat, marți, că PSD are nevoie de o schimbare și de o nouă echipă de conducere, care să ducă proiectul partidului mai departe. El a adăugat că, pentru ca PSD să fie reconstruit, e nevoie de o analiză a ultimelor două rânduri de alegeri electorale, anunță MEDIAFAX.

„ Cu certitudine este nevoie de o schimbare! Sunt alături de cei care susțin acest lucru. Este nevoie de o nouă echipă care să ducă proiectul mai departe. Cu sublinierea necesară că, pentru a asigură un viitor sigur partidului nostru, e nevoie de profesionalism, corectitudine, transparentă și mai ales unitate și spirit de echipă. Asta asteaptă cetățenii de la noi”, a spus Fifor, pe Facebook.

Citește și: Decizie neașteptată- Vedeta PRO intră în politică

El a adăugat că pentru a reconstrui PSD e nevoie de o analiză a ultimelor două rânduri de alegeri, respectiv cele europarlamentare și cele prezidențiale.

„ Dacă vrem să reconstruim partidul, atunci ar trebuie să începem cu o analiză profundă, onestă și transparentă a ultimelor două scrutine electorale. Atât la centru, cât și la nivel teritorial. Să vedem unde am greșit și care sunt soluțiile pentru următoarele bătălii electorale.

Avem cu toții o răspundere pentru rezultatele de la europarlamentare și prezidențiale. Am participat cu toții la deciziile luate de partid. Unii le-au propus, alții au tăcut, dar le-am susținut cu toții, aproape de fiecare dată în unanimitate.

Nu vom rezolvă nimic dacă acum vom începe astăzi să ne acuzăm unii pe alții. Ar însemna să mergem mai departe cu aceleași neajunsuri care ne-au adus în punctul în care ne aflăm. Dacă vrem cu adevărat să reconstruim partidul, trebuie să spunem lucrurilor pe nume cu onestitate și colegialitate, în forurile statutare ale partidului. De prea multe ori am lăsat lucrurile importante nerostite sau le-am transferat la categoria -și altele-”, a completat Fifor.

Secretarul general al PSD a subliniat că actuala echipă de conducere a fost aleasă într-un moment dificil pentru partid.

„Actuală echipă de conducere a fost aleasă în cadrul Congresului din 29 iunie, într-un moment dificil pentru partidul nostru. Nu a fost deloc o misiune usoară. În acel moment sondajele ne plasau la 17% și mulți din partid nu dădeau nicio sansă să intrăm în turul 2. Iar că și cum dezastrul din 26 mai nu ar fi fost de-ajuns, a urmat -cazul Caracal-, revenirea subiectului „10 august”, blocajele asupra Guvernului prin incălcarea Constituției, moțiunea de cenzură prin care PSD a fost inlăturat de la guvernare, investirea guvernului PNL. Cu toate astea, am intrat în turul 2, iar în final candidatul nostru a obținut 34%, dublu fată de punctul de la care am pornit. E mult? E puțin? Se putea mai mult? Ce trebuie făcut pentru a reveni la intervalul nostru tradițional? Toate acestea sunt intrebări la care trebuie să răspundem cu sinceritate în cadrul forurilor statutare, pe bază unei analize profesioniste”, a mai spus Fifor.

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a discutat, marți dimineață, cu lideri din PSD, iar acesta urmează să preia conducerea interimară a partidului alături de o echipă de coordonare formată din opt lideri regionali din țară, au declarat surse social-democrate pentru MEDIAFAX.

Citește și: Cristian Popescu Piedone, declarație surprinzătoare în cazul Colectiv: ‘Dacă în club erau și copiii mei, aș fi spus la fel, că nu am greșit’ .

Social-democrații au luat în discuție posibilitatea ca Marcel Ciolacu să coordoneze la conducerea partidului o echipă formată din opt lideri care să reprezinte regiunile de dezvoltare din România iar vicepreședinții actuali să demisioneze, potrivit surselor.

De altfel, fostul ministru al Dezvoltării Daniel Suciu a declarat, marți dimineață, înainte de a intra în biroul lui Marcel Ciolacu, că este de acord cu demisia în bloc a vicepreședinților de partid.

Potrivit surselor, secretar general în PSD ar putea fi Paul Stănescu, urmând ca Mihai Fifor să demisioneze împreună cu liderul actual al partidului, Viorica Dăncilă. Totodată, funcția de președinte executiv ar putea dispărea. Actualul președinte executiv al social-democraților, Eugen Teodorovici, a declarat, luni seară, că s-a văzut cu Marcel Ciolacu la Parlament și i-a comunicat că Viorica Dăncilă nu merită „să iasă pe ușa din dos” de la șefia PSD, fiindcă CEx a votat-o să fie candidat la prezidențiale. El a mai spus că nu va demisiona din funcția de președinte executiv al PSD.

Partidul va organiza, cel mai probabil, un congres statutar în ianuarie sau februarie 2020, au declarat sursele social-democrate, pentru MEDIAFAX.

Viorica Dăncilă ar urma să își anunțe demisia din funcția de președinte al PSD la ședința Comitetului Executiv al partidului de marți, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX. Reuniunea CEx va avea loc de la ora 18.30, la sediul formațiunii din Kiseleff.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.