Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor, distins cu Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai fifor

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a participat, miercuri dimineaţă, la un ceremonial militar şi religios organizat la Monumentul Eroilor de la Păuliş cu ocazia Zilei Armatei României. 

''Înainte de orice, aşa cum se obişnuieşte, doresc să transmit 'la mulţi ani' militarilor români, 'la mulţi ani' celor care se află în teatre de operaţiuni şi servesc sub drapelul patriei române,'la mulţi ani' militarilor activi, 'la mulţi ani' rezerviştilor. Este o zi importantă pentru Armata Română şi pentru această ţară, o zi în care încercăm în fiecare an să readucem în memoria românilor momentul în care Armata Română, prin eroismul său a eliberat ultima bucată de pământ românesc, în cel de Al Doilea Război Mondial. (...) Ne-am dorit cu acest prilej să ne aflăm în cât mai multe locuri simbolice ale ţării. Am început, de dimineaţă, la Păuliş, nu întâmplător, deoarece este un loc unde Armata Română a dat prinosul jertfei sale. Vom merge apoi la Carei, iar după masă în Parcul Carol, la Monumentul Eroului Necunoscut'', a spus presei Mihai Fifor, la finalul evenimentului, informează agerpres.ro

În cadrul ceremonialului de la Păuliş, şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ionel Ciucă, i-a conferit ministrului Fifor Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării. 

Manifestarea a început cu o Liturghie arhierească oficiată de un sobor de preoţi condus de IPS Timotei, arhiepiscop al Aradului. 

După depunerile de coroane, ceremonialul s-a încheiat cu onorul militar dat de un detaşament al Batalionului 191 Infanterie ''Colonel Radu Golescu'' din Arad. 

La eveniment au participat parlamentari, reprezentanţi ai administraţiei judeţene, ai diferitelor instituţii deconcentrate, ai partidelor politice, cadre militare active sau în retragere, precum şi elevi. 

Monumentul de la Păuliş a fost ridicat în memoria ostaşilor români căzuţi în eroicele lupte purtate de Armata Română, în septembrie 1944, pentru apărarea Defileului Mureşului, stăvilind înaintarea trupelor hortisto-hitleriste spre interiorul ţării. 

Timp de o săptămână, ostaşii români au rezistat eroic unui inamic superior atât ca număr, cât şi ca tehnică de luptă, până la sosirea în zonă a marilor unităţi române şi sovietice care au determinat hortiştii să se retragă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.