Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor explică de ce a REFUZAT să intre în direct la Digi 24: Este riscantă distorsionarea realității

facebook.com
Mihai Fifor

Ministrul de Interne, Mihai Fifor, susține că cei de la Digi 24 au încercat ”distorsionarea realității”, în scandalul legat de legătura dintre șefii poliției din Caracal și lumea interlopă. Fifor a refuzat să intre în direct, la invitația jurnaliștilor, pentru că ancheta în cazul Caracal este la DIICOT, nu la MAI. În schimb, Fifor arată că jurnaliștii citau pe burtieră: “Reacția lui Fifor la dezvăluirile că un șef de poliție încerca să obțină date de la interlopi, oferind date din dosar”.

Citește și: Un inginer chimist dinamitează cazul Caracal: 'Ceea ce văd că se vehiculează în spațiul public sunt niște aiureli, niște baliverne'

In seara aceasta, am primit din partea unui jurnalist Digi24, printr-un mesaj pe WhatsApp, invitația de a interveni telefonic pentru a “vorbi despre cazul Caracal”. La acest mesaj am răspuns, politicos, că acest caz se află la DIICOT, nu la MAI.

Acesta este motivul pentru care nu am competența de a comenta public, la televizor, pe marginea unei anchete în desfășurare. Pentru că acesta este "cazul Caracal" - o anchetă în curs, despre care nu sunt legitimat să comentez.

Fake-news-ul apărut ulterior este “Reacția lui Fifor la dezvăluirile că un șef de poliție încerca să obțină date de la interlopi, oferind date din dosar”. Așa cum se poate vedea în conversația cu jurnalistul Digi24, acest lucru nu a fost nicio secundă adus în discuție, iar răspunsul meu nu reprezintă vreo reacție la acest subiect.

Este riscantă distorsionarea realității, iar efectele pot fi realmente dăunătoare și periculoase pentru caz, pentru percepția publică, pentru dreptul cetateanului la o informare corecta. Fac un apel către jurnaliști, oameni pe care i-am pretuit si pe care ii pretuiesc, la respectarea veridicității faptelor prezentate.

Vorbim despre un caz amplu, care a generat un val de emoție uriaș la nivelul societății, caz in care contributia media a fost extrem de importanta.

În ceea ce privește legătura dintre Nicolae Alexe și reprezentantul unei firme locale de pază, există deja, de săptămâna trecută, o anchetă în curs, iar rezultatele acesteia vor fi comunicate ulterior finalizării.

Niciun ministru sau șef de instituție nu poate interfera cu aceste anchete, emițând păreri sau divulgând informații parțiale la televizor. Nu este nici corect si nici legal.

In ceea ce ma priveste, voi fi mereu gata sa raspund prompt si onest solicitarilor jurnalistilor, asa cum am facut de fiecare data.”, scrie Mihai Fifor.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.