Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor, întâlnire cu ministrul Apărării din Israel: S-a discutat despre cooperarea militară dintre cele două ţări

Mihai Fifor

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, s-a întâlnit, marţi, cu omologul său israelian, Avigdor Lieberman, cu care a abordat teme prioritare de pe agenda bilaterală a cooperării militare, precum şi aspecte privind situaţia de securitate la nivel internaţional, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN) transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, colaborarea în domeniul apărării cu Israelul a fost consolidată în ultimii ani, axându-se preponderent pe dialog strategic, activităţi de pregătire şi instruire a forţelor armate, precum şi pe o cooperare activă în domeniul înzestrării, în cadrul programelor dezvoltate de Armata României. "Cei doi oficiali au apreciat cooperarea militară la nivelul tuturor categoriilor de forţe, subliniind că, în contextul evoluţiilor din mediul internaţional de securitate, este importantă identificarea unor noi domenii de colaborare", se precizează în comunicat.

Oficialul român a prezentat priorităţile de înzestrare a forţelor armate române, în contextul alocării a 2% din PIB pentru Apărare, cu evidenţierea oportunităţilor de cooperare ce se deschid în acest context. Mihai Fifor a făcut şi o deplasare la Centrul Medical Sourasky - Spitalul Ichilov, pentru vizitarea facilităţilor de medicină de urgenţă, prilej cu care a avut discuţii aplicate cu directorul general adjunct al unităţii medicale, profesorul Itzhak Shapira, care a punctat principalele dotări şi programe ale spitalului.

"În context, Mihai Fifor a evocat că este foarte important ca în perioada următoare să fie făcute demersuri în vederea cooperării dintre Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central 'Carol Davila' din Bucureşti şi Centrul Medical Sourasky din Tel Aviv, inclusiv din perspectiva specializării tinerilor medici militari din România", se mai arată în comunicatul MApN.

În contextul vizitei în Israel, ministrul Apărării a vizitat mai multe companii - Rafael, Elbit, IMI, IAI, IWI, unde au avut loc discuţii şi prezentări legate de posibilităţile de cooperare industrială în domeniul militar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.