Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor, întrevedere cu omologul italian, Roberta Pinotti

Mihai Fifor

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a avut joi o întâlnire bilaterală cu ministrul italian al apărării, Roberta Pinotti, în cadrul deplasării de două zile pe care o efectuează la Roma, în Italia, informează MApN. Cei doi miniştri au abordat teme prioritare de pe agenda bilaterală, dar şi aspecte legate de cooperarea în cadrul NATO şi UE, întrevederea reprezentând o bună ocazie de a continua dialogul bilateral demarat la întâlnirea de la ministeriala apărării NATO de la Bruxelles, din noiembrie, se arată în comunicatul MApN transmis Agerpres.

În ceea ce priveşte contextul aliat, ministrul Fifor a exprimat apreciere pentru sprijinul pe care Italia l-a manifestat faţă de consolidarea posturii de apărare şi descurajare şi implicit a prezenţei aliate înaintate pe întregul flanc estic şi a subliniat susţinerea României pentru abordarea unitară, în conceptul 360 de grade, a tuturor ameninţărilor la adresa securităţii şi stabilităţii Alianţei Nord-Atlantice.

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la modalităţile concrete de cooperare în consolidarea proiectului european în domeniul apărării, cu accent pe Cooperarea Permanentă Structurată (PESCO). Totodată, a fost subliniat pasul important pentru proiectul european al apărării reprezentat de semnarea de către România şi Italia, alături de celelalte 21 de state membre ale UE, a Notificării privind participarea la PESCO, din 13 noiembrie, de la Bruxelles.

De asemenea, ministrul Fifor a subliniat că este foarte important ca militarii români şi italieni să participe în continuare la exerciţiile multinaţionale pentru asigurarea interoperabilităţii, cei doi miniştri convenind asupra intensificării cooperării pe această dimensiune. Pe de altă parte s-a discutat şi despre intensificarea colaborării privind educaţia militară şi domeniul tehnico-militar, având în vedere experienţa semnificativă dobândită în urma participării în comun la programele majore ale Alianţei şi sub egida UE.

În cadrul acestei deplasări în Italia, ministrul Mihai Fifor urmează să participe vineri la ceremonia de absolvire a promoţiei a XVIII-a a Cursului de cooperare regională (NATO Regional Cooperation Course), organizat de Colegiul de Apărare al NATO din Roma, unde este invitat în calitate de speaker principal, mai informează MApN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.