Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor, la deschiderea anului școlar în instituțiile militare: O campanie de recrutare fără precedent. Am deblocat 6.500 de posturi

Mihai Fifor

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a declarat, luni, la festivitățile de deschidere a noului an școlar, că se depun  eforturi pentru reîmprospătarea Armatei Române, menționând că au fost deblocate 6.500 de posturi, fiind demarată 'o campanie de recrutare fără precedent'.

"Veți avea la dispoziție baze didactice și de pregătire dintre cele mai moderne. Și, nu în ultimul rând, veți avea sprijinul necondiționat al echipei pe care o conduc la vârful ministerului.

Asigurarea resursei umane de cea mai bună calitate pentru Armata României - profesioniști pregătiți și instruiți la standarde moderne - a fost și va rămâne una dintre prioritățile de bază ale mandatului pe care mi l-am asumat la conducerea Ministerului Apărării Naționale. Cunoașteți eforturile majore pe care le depunem pentru reîmprospătarea efectivelor armatei. Cu sprijinul Guvernului României, am reușit să deblocăm, pentru acest an, 6.500 de posturi, pentru încadrarea cărora am declanșat o campanie de recrutare fără precedent. În paralel, am acționat și pe palierul educațional și formativ, pentru că nu ne dorim simpla refacere cantitativă a resursei de personal, ci punem calitatea pe primul plan. O construcție durabilă începe de la temelie, iar readucerea învățământului militar în coordonatele modernității înseamnă fundații solide și trainice pentru edificarea Armatei României de mâine, cea căreia generațiile care vor veni îi vor încredința misiunile esențiale de securitate națională.

Concomitent cu amplele proiecte de extindere și modernizare a infrastructurii declanșate în multe dintre instituțiile noastre de învățământ, pe care le vedeți și de care veți beneficia, am mărit și cifrele de școlarizare la toate nivelurile. Numai la Institutul Medico-Militar, de exemplu, am prevăzut un număr dublu de locuri la admitere.

Sunt cu adevărat mândru să constat că sistemul militar de învățământ românesc este unul cu adevărat performant, un sistem de elită menit a produce elite", a transmis ministrul Apararii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.