Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor laudă Armata Română: 'Reprezintă pilonul cel mai important al NATO pe flancul de Est'

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai fifor

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a afirmat, joi seară, că Armata Română reprezintă "pilonul cel mai important al NATO pe flancul de Est şi principalul jucător la Marea Neagră". El a declarat, într-o emisiune la Antena 3, că Armata Română nu se modernizează ''doar în dotări", ci şi "în modul de a vedea lucrurile".

"Armata Română s-a schimbat foarte mult în ultimii ani. Armata Română nu doar se modernizează doar în dotări. Armata Română se modernizează în modul de a vedea lucrurile şi de a aborda lucrurile. În momentul în care ţi-a murit primul militar într-un teatru de operaţii, din momentul acela, filosofia întreagă a apărării şi a dezvoltării armatei tale se schimbă fundamental. Şi cred că asta arătăm în fiecare zi. Arătăm faptul că devenim o armată tot mai bine înzestrată, tot mai capabilă să răspundă oricărei tip de provocări, mai ales că suntem, cred eu, pilonul cel mai important al NATO pe flancul de Est şi principalul jucător la Marea Neagră în momentul de faţă", a afirmat Fifor.

Ministrul Apărării a vorbit de necesitatea derulării programelor de înzestrare a armatei, subliniind că astfel de măsuri sunt necesare, în condiţiile în care "lumea fierbe" şi "oriunde te uiţi, există potenţiale focare de conflict".

 

"Lumea fierbe în momentul acesta şi nu poţi să rămâi indiferent la tot ce se întâmplă în jurul nostru. Oriunde te uiţi, există potenţiale focare de conflict şi Armata Română ca aliat în NATO şi ca partener strategic într-un parteneriat strategic cu Statele Unite, desigur, trebuie să fie oricând gata să îşi îndeplinească misiunile pentru care este chemată", a adăugat Fifor.

 

Referindu-se la sisteme Patriot care urmează a fi achiziţionate de România, Mihai Fifor a precizat că, printr-o astfel de decizie, România "intră într-un club select al celor care sunt cu adevărat importanţi în ecuaţia aceasta militară'' şi că la nivel NATO ''sunt doar cinci state care au sisteme Patriot".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.