Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor: 'Ministrul Vela nu a declasificat nimic. Tot ce am văzut azi a fost doar o mascaradă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Mihai Fifor

Fostul ministru de Interne Mihai Fifor susține că 90% din raportul 10 august a fost desecretizat din 31 ianuarie de către MAI, iar Marcel Vela a obținut acum restul de 10% de la alte insituții. Fifor se întreabă de ce acest lucru s-a întâmplat între cele două tururi ale prezidențialelor.

"Raportul mitingului din 10 august 2018 pe care l-a „desecretizat” astăzi ministrul Marcel Vela a fost desecretizat încă din 31 ianuarie 2019, când MAI a stabilit că peste 90% din acest document nu mai avea carcter secret. Restul de 10% depindea exclusiv de alte institutii. Deci azi, ministrul Vela nu a declasificat nimic. Au avizat doar alte institutii acel rest de 10%. Întrebarea legitimă e de ce aceste alte institutii s-au hotărât să facă asta taman acum, între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidențiale", a scris, joi, pe Facebook, secretarul general al PSD, Mihai Fifor.

Potrivit lui Mihai Fifor, raportul este în continuare nepublic.

"Iar PNL știa dinainte că DIICOT nu-l poate face public pentru că este «mijloc de probă» în ancheta penală aflată în desfășurare. În concluzie, tot ce am văzut azi a fost doar o mascaradă! O mare păcăleală electorală, al cărei unic scop a fost de a readuce în memoria colectivă o emoție, care să acopere fuga lui Iohannis de o dezbatere în care să dea seama pentru contraperformanța din mandatul său!", a mai notat fostul ministru.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat joi că a fost declasificat raportul privind protestul din 10 august 2018 și a fost transmis către DIICOT, unde este deschis un dosar penal.

Ministrul a explicat pașii desecretizării raportului: „Ministrul dă ordin, constituie comisie care analizează oportunitatea. Analizând oportunitatea, profesioniștii din Minister s-au exprimat: poate fi desecretizat. Pasul 2: am cerut de la instituții să ne dea acceptul și le mulțumesc. Și cei de la SRI, SIE, Jandarmerie au fost de acord. Nu știu de ce Carmen Dan nu l-a desecretizat, vă rog să o intrebați”.

„Jandarmeria București a fost de acord. Nu pot da detalii din raport pentru că e la DIICOT și e proces penal”, a mai spus ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.