Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor s-a DEZLĂNȚUIT după scandalul din Parlament: A fost regie

Mihai Fifor

Mihai Fifor a scris, pe Facebook, că Opoziția a regizat scandalul din plenul Camerei Deputaților, exact când mulți miniștri care sunt și deputați sunt în vizită oficială la Bruxelles, alături de premierul Viorica Dăncilă. Senatorul PSD a precizat că nu este problemă cu majoritatea parlamentară.

"Am asistat stupefiat astăzi la o nouă încălcare grosolană a principiilor democrației și a oricărei reguli a funcționării Parlamentului României. Din nou, Parlamentul a fost transformat în scenă unui spectacol grotesc oferit de PNL și de USR, al căror unic scop este decredibilizarea și destabilizarea celei mai importante instituții a statului democratic-Parlamentul. Încercarea de schimbare ilegală a conducerii Camerei Deputaților a fost doar o tentativă disperată și esuată de a decapita abuziv conducerea Camerei. Nu întâmplător, totul a fost regizat într-un moment în care mai mulți deputați miniștri reprezintă România la Bruxelles, participând la procedurile de preluare a președinției Consiliului Europei", a scris Mihai Fifor, marți pe Facebook.

Acesta a reiterat faptul că nu există nicio o problemă pentru PSD cu majoritatea la Camera Deputaților.

"O mai spunem o dată: nu este nici o problemă cu majoritatea la Camera Deputaților! Actuala putere se bucură de o largă majoritate, fiind sprijinită prin vot de deputații minoritătilor naționale și ai UDMR. Un lucru trebuie să fie clar, legea și regulile sunt pentru toată lumea și trebuie respectate de toată lumea! În acest context, cererile opoziției nu se pot supune la vot atunci când incalcă regulamentul Camerei, care este lege. Ori o lege nu poate fi incălcată doar pentru că așa vor unii pentru care legea nu reprezintă, se pare, nimic. Niciuna din prevederile constituționale ori din cele legale nu a fost respectată de Victor Ponta și de acoliții lui USR-ști, PNL-iști sau PMP-iști", a completat Fifor.

Senatorul PSD a mai spus că Opoziția, precum și Victor Ponta lucrează antiemocratic și că lucrurile au mers prea departe în tentativă de destabilizare și decredibilizare a României.

"Scenariul prin care Ponta, alături de liderii opoziției vor să le dea celor de la PNL conducerea Camerei Deputaților, este o dovadă clară a modului antidemocratic în care actionează acești oameni, care nu au nimic de a face cu reprezentarea intereselor țării. Nu putem accepta un astfel de joc politic iresponsabil și vom continua să ne facem datoria, conform mandatului încredințat prin vot democratic de cetățenii României și numai în favoarea intereselor acestei țări. Consider că s-a mers prea departe cu încercările de destabilizare și de decredibilizare a țării, în încercarea disperată a unor iresponsabili de a schimba puterea legitimă, dobândită prin vot, din România", a conchis Mihai Fifor.

Prim-vicepreședintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut, miercuri dimineață, în ședința de plen a Camerei Deputaților, revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea acestui for legislativ. De asemenea, ea a cerut și revocarea lui Florin Iordache din funcția de vicepreședinte. Ea a mai solicitat ca ședința de plen să fie condusă de vicepreședintele Camerei Deputaților Marilen - Gabriel Pirtea (PNL), nu de Florin Iordache.

La rândul său, vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a afirmat că cererea Opoziției privind revocarea din funcție a președintelui și a unui vicepreședinte al Camerei Deputaților nu este regulamentară, acuzând inițiatorii de deficiențe în a înțelege regulamentul.

Deputații au decis să ia pauză de consultări timp de 20 de minute, după care dezbaterile din Camera Deputaților s-au reluat, vicepreședintele Marilen Pirtea supunând propunerile Opoziției la vot, deși nu era președinte de ședință.

Ulterior, Raluca Turcan a susținut că votul dat în Parlament, chiar dacă nu a fost supus de președintele de for, a respectat procedura, așa că Liviu Dragnea a pierdut funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Pe de altă parte, vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a cerut, la reluarea ședinței Camerei Deputaților, un vot de control, ulterior anunțând că nu există cvorum.

Reamintim că premierul Viorica Dăncilă, precum și mai mulți miniștri efectuează o vizită oficială la Bruxelles, în această perioadă, în vederea unor discuții cu oficiali europeni care vizează preluarea Președinției Consiliului UE de către România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.