Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor: 'Se cuvine să ne aducem aminte azi de cei care au căzut pe câmpurile de bătălie şi au apărat poporul român'

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai fifor

1 Decembrie semnifică momentul unirii în cadrul aceloraşi graniţe ale tuturor teritoriilor locuite de români, moment posibil prin sacrificiile şi cu sângele ostaşilor români, a declarat, vineri, ministrul Apărării, Mihai Fifor, adăugând că, în această zi, "se cuvine să ne aducem aminte de toţi cei care au căzut pe câmpurile de bătălie şi au apărat interesele noastre şi poporul român".

"Astăzi, ne amintim idealurile care au făcut posibilă Marea Unire de la 1918 şi care stau mărturie generaţiilor tinere, fiind un reper pentru noi, ca naţiune. Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, semnifică pentru fiecare dintre noi momentul unirii în cadrul aceloraşi graniţe ale tuturor teritoriilor locuite de români. România cea Mare a fost posibilă prin sacrificiile şi cu sângele ostaşilor români. Ei au răspuns fără ezitare, scriind pagini întregi de istorie în luptele Primului Război Mondial. În toate marile lupte purtate de armata noastră, de-a lungul timpului, în Războiul de Independenţă, în cele două conflagraţii mondiale, dar şi în vremurile noastre, în misiunile desfăşurate în teatrele de operaţii, în Afganistan, Irak sau Balcanii de Vest, ostaşii români şi-au făcut cu prisosinţă datoria. Se cuvine ca în această zi să ne aducem aminte de toţi cei care au căzut pe câmpurile de bătălie şi au apărat interesele noastre şi poporul român", a afirmat ministrul Mihai Fifor, în mesajul de Ziua Naţională, postat pe pagina de facebook.

Citește și: Mesajul premierului Mihai Tudose, de Ziua Națională: '1 Decembrie le-a adus românilor demnitate şi îndeplinirea idealului naţional'

El a subliniat că drapelul tricolor care flutură de 1 Decembrie pe casele românilor "este un semn de normalitate, care ne face să fim mândri că suntem români".

"În această zi, trebuie să fim cu gândul la lucrurile care contează în viaţa noastră, lucrurile care ne unesc şi nu la cele care ne dezbină. Drapelul tricolor din faţa caselor noastre este un semn de normalitate care ne face să fim mândri că suntem români. Oriunde am fi. La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!", a transmis Fifor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.