Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor susţine continuarea demersurilor NATO cu privire la prezenţa aliată de la Marea Neagră

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai fifor

Ministrul Apărării Naţionale (MApN), Mihai Fifor, susţine continuarea demersurilor NATO în vederea implementării deciziilor cu privire la prezenţa aliată de la Marea Neagră pe toate cele trei dimensiuni, terestră, aeriană şi maritimă, potrivit unui comunicat al MApN remis vineri AGERPRES

Opinia ministrului Fifor a fost exprimată în cadrul unei întrevederi pe care acesta a avut-o vineri cu omologul său turc Nurettin Canikli, aflat în vizită la Bucureşti, cu prilejul Zilei Naţionale a României. 

''A fost evidenţiată necesitatea sprijinului reciproc şi al contribuţiilor concrete la operaţionalizarea structurilor de comandă şi control aliate de pe teritoriul celor două state. În acest context, Mihai Fifor a subliniat importanţa continuării demersurilor NATO în vederea implementării deciziilor cu privire la prezenţa aliată de la Marea Neagră, pe toate cele trei dimensiuni, terestră, aeriană şi maritimă'', menţionează comunicatul. 

Agenda de discuţii a fost concentrată pe situaţia de securitate din regiunea Mării Negre şi pe aspectele practice ale cooperării în domeniul apărării între cele două state, atât în plan bilateral, cât şi în cadrul aliat. Cei doi miniştri au apreciat importanţa continuării activităţilor militare bilaterale în domenii diverse, cu accent pe desfăşurarea exerciţiilor şi instruirea în comun şi au avut un schimb de opinii cu privire la modalităţile concrete în care forţele armate române şi turce îşi pot intensifica cooperarea, inclusiv în domeniul tehnic. 

''Întrevederea cu omologul turc a fost un foarte bun prilej să continuăm dialogul deja început în noiembrie, anul acesta, la ministeriala apărării NATO de la Bruxelles. Pentru România, dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu Turcia este o prioritate, în vederea creşterii interoperabilităţii şi asigurării stabilităţii regionale şi securităţii întregii noastre Alianţe'', a declarat ministrul Fifor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.