Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor - Ziua Armatei României reprezintă un reper important

Mihai Fifor

Ministrul Apărării, Mihaie Fifor, afirmă, în mesajul transmis de Ziua Armatei, că aceasta are, "datorită oamenilor de mare valoare care o încadrează, capacitatea de a-şi îndeplini misiunile constituţionale pentru garantarea suveranităţii, independenţei şi unităţii statului, integrităţii teritoriale a ţării şi democraţiei constituţionale şi de a contribui la apărarea spaţiului euro-atlantic".

"Ziua Armatei României reprezintă un reper important, nu doar în calendarul tradiţiilor militare, ci pentru întreaga noastră naţiune, o zi în care cinstim trecutul glorios al armatei noastre, în care preţuim prezentul şi ne gândim cu îndreptăţite speranţe la viitor. La Păuliş şi la Carei, în Bucureşti şi în marile oraşe, în cimitirele şi la monumentele comemorative de război din ţară sau peste hotare, depunem astăzi coroane de flori şi ne plecăm frunţile în semn de omagiu şi veşnică pomenire a celor căzuţi în marile războaie. Ţara noastră datorează enorm generaţiilor de viteji care au luptat pentru cucerirea statalităţii, pentru consolidarea independenţei şi suveranităţii, pentru întregirea teritoriului naţional al României", afirmă Mihai Fifor, în mesajul transmis joi, de Ziua Armatei Române, noteaza news.ro.

El enumeră apoi sacrificiul eroilor la Plevna, Griviţa ori Smârdan.

"Urmaşii lor, prin răsunătoarele izbânzi de la Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz şi alte legendare câmpuri de bătălie ale Primului Război Mondial, făceau posibilă Marea Unire din 1918, pe care o cinstim în acest an, la Centenar. Cu grele sacrificii de sânge, ostaşii români au luptat în teribilele încleştări care au sfâşiat Europa în cea de a doua conflagraţie mondială, în campania din Est, apoi în cea de eliberare a teritoriului naţional şi, în final, în luptele purtate în campania din Vest. Supravieţuitorilor acestor campanii, bravii veterani de război, le datorăm aprecierea şi recunoştinţa noastră. Sunt oameni care au demonstrat că dragostea de patrie nu poate rămâne un concept abstract, atunci când însuşi viitorul poporului este în pericol", mai spune ministrul Apărării.

El continuă afirmând că ţara datorează, în egală măsură, respect şi gratitudine şi militarilor zilelor noastre.

"Locul României în Alianţa Nord-Atlantică şi accederea în familia Uniunii Europene au fost asigurate şi prin contribuţia militarilor noştri, care, cu arma în mână, alături de aliaţi, au demonstrat, în misiunile executate în teatrele de operaţii, seriozitatea şi consecvenţa cu care România îşi îndeplineşte angajamentele şi obligaţiile asumate. În misiunile de luptă din Afganistan, Irak sau Balcanii de Vest şi-au pierdut viaţa 29 de militari români, al căror sacrificiu nu va fi nicicând uitat. Nu vom uita, niciodată, curajul celor răniţi în ultimele două decenii în misiunile internaţionale, ori în acţiunile desfăşurate în ţară. Le vom fi permanent aproape, lor şi familiilor lor, pentru că Armata României a fost şi va rămâne întotdeauna o familie unită la bine, dar mai ales la greu", mai spune el.

Fifor se referă şi la militarii aflaţi în prezent în teatrele de operaţii.

"Armata României are, datorită oamenilor de mare valoare care o încadrează, capacitatea de a-şi îndeplini misiunile constituţionale pentru garantarea suveranităţii, independenţei şi unităţii statului, integrităţii teritoriale a ţării şi democraţiei constituţionale şi de a contribui la apărarea spaţiului euro-atlantic, alături de aliaţii şi partenerii noştri. Vă mulţumesc, dragi colegi, pentru seriozitatea cu care vă îndepliniţi misiunile", spune Fifor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.