DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Mihai Gheorghiu, Coaliția pentru Familie: 'Acuzația că am avea orice minimă legătură cu protestul de la MNȚR este nefundamentată'

mihai gheorghiu

Coaliția pentru Familie și Comitetul de inițiativă cetățenească pentru revizuirea art. 48 alin 1 din Constituția României transmit că „au luat act cu îngrijorare de dezinformarea concertată propagată în spațiul public constând în acuzația de implicare în evenimentul din 04.02.2018 de la Muzeul Național al Țăranului Român”, precizează președintele CpF, Mihai Gheorghiu, într-un comunicat remis redacției STIRIPESURSE.RO. Pe 4 februarie, un grup de persoane a întrerupt difuzarea unui film la Muzeul Țăranului Român, pe motiv că producția ar promova homosexualitatea.

„Coaliția pentru familie, Comitetul de inițiativa cetățenească pentru revizuirea art. 48 alin 1 din Constituția României și președintele comitetului de inițiativă cetățenească nu intervin în viața internă a niciunei instituții, nici în viața privată a niciunei persoane. Nu organizează proteste spontane, nu participă la protestele unor terți și consideră demnitatea fiecărei persoane ca fiind un atribut inalienabil. NEGĂM categoric orice implicare in acest eveniment și ne exprimăm consternarea fată de ușurinta cu care sunt construite astfel de atacuri și linșaje mediatice împotriva cărora înțelegem să formulăm toate demersurile prevăzute de lege.

Vezi și: Supa-minune care te ajută să slăbești și îți face tenul mai frumos/ REȚETĂ

Credința și acțiunile noastre sunt publice și neechivoce. Considerăm că evenimentul de la MNTR și consecințele lui vătămătoare la adresa noastră, prin denigrarea la care suntem supuși si acuzațiile fără niciun fundament care ni se aduc, reprezintă reflexia unei agende ideologice, un atac grav asupra democrației și asupra drepturilor fundamentale ale omului în măsura in care nu ne sunt respectate valorile și demnitatea prin încercarea de dizolvare a fundamentelor educației și culturii europene”, se arată în comunicatul citat.

Coaliția pentru Familie solicită instituțiilor statului, respectiv Ministerului Culturii și Identității Naționale să cerceteze în ce măsură difuzarea producției artistice care a generat evenimentul de la MNTR se înscrie în Misiunea Muzeului, iar Ministerului Educației Naționale să cerceteze cadrul în care a fost organizată dezbaterea cu elevi asupra aceluiași film artistic și măsura în care a existat acordul părinților și au fost respectate dispozițiile legale privind vizionarea filmului de către minori.

„Dacă aceste întrebări si solicitări publice pe care le facem ca simpli cetățeni români, fără a avea nicio legătură cu evenimentul de la MNTR, vor atrage atacuri personale și hărțuiri ca cele practicate în prezent, aceasta va reprezenta o dovada în plus a nivelului de limitare a libertății de exprimare și de încălcare a drepturilor fundamentale în societatea românească.

Ne exprimăm, de asemenea, îngrijorarea față de valul de calomnii, atacurile la persoană, dezinformarea, linșajul public devenite comportament curent, banalizate și considerate îndreptățite atunci când sunt îndreptate asupra persoanelor sau personalităților publice cu vederi conservatoare. Toleranța, respectul și spiritul democratic se dovedesc în comportamentul afișat față de toți cetățenii acestei țări. Dubla măsură, în schimb, arată că aceste valori sunt doar o fațadă în spatele căreia se află un spirit gregar și antidemocratic.

Tonul folosit de Comitetul de inițiativa cetățenească pentru revizuirea art. 48 alin 1 din Constituția României și de susținătorii inițiativei cetățenești, inclusiv Coaliția pentru Familie, a fost întotdeauna construit în cea mai elegantă și civică modalitate de exprimare, iar acuzația că am avea orice minimă legătura cu protestul în cauză nu este doar nefundamentata, ci și construită ca un atac direct la adresa parcursului democratic al inițiativei cetățenești semnate de 3 milioane de cetățeni români”, se mai arată în comunicat.

Coaliția pentru Familie, Comitetul de inițiativa cetățenească pentru revizuirea art. 48 alin 1 din Constituția Românie și președintele comitetului de inițiativă cetățenească solicită  „încetarea de urgentă a acestor atacuri personale bazate pe dezinformare și calomnie”, impotriva cărora se vor exercita „toate demersurile legale”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.