Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Ghimpu i-a dat replica lui Vladimir Voronin legat de panglica Sf. Gheorghe: A luptat în armata lui Ștefan cel Mare? Când nu ai argumente, spui prostii

www.unimedia.info
Mihai Ghimpu sabie

Mihai Ghimpu l-a luat la trei parale pe Vladimir Voronin pentru declarațiile făcute despre panglica Sfântului Gheorghe și Ștefan cel Mare. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Freedom cu Dorin Galben”, difuzată la TV8, iar liberalul a fost amuzat de afirmațiile liderului comunist, transmite Realitatea.md.

Politicianul consideră spusele lui Voronin niște „prostii”. Potrivit lui, asemenea declarații apar atunci când persoanele nu dețin anumite informații și „nu știu ce să spună”.

„A luptat în armata lui Ștefan cel Mare? Când nu ai argumente, spui prostii. Și Voronin face de multe ori acest lucru. Panglica asta a apărut pe timpul Rusiei țariste.

Exista Rusia țaristă pe timpul lui Ștefan cel Mare? Știți de ce a spus asta? E un fel de injecție în capul moldovenilor care cred în comunism sau Kremlin. Se pare că e prostie, dar e școală gândită bine”, a declarat în studioul TV8 Ghimpu.

Amintim că, la începutul lunii aprilie, când Parlamentul a decis interzicerea panglicii bicolore, Voronin s-a declarat nemulțumit de lege și a punctat că simbolul era folosit încă pe timpul lui Ștefan cel Mare, fiind purtat inclusiv de domnitor.

„Interzic libertatea de exprimare, interzic simbolurile, interzic tot ce se poate de interzis. Acest simbol, toate aceste lucruri nu încurcă pe nimeni”, spunea Voronin, referindu-se la majoritatea parlamentară.

Pe 9 mai, liderul comunist a sfidat legea proaspăt votată și a purtat panglica Sfântului Gheorghe. Deși aceasta a fost folosită de mai mulți deputați care nu pot fi amendați, deoarece au imunitate, oamenii legii au anunțat că indiferent de funcțiile de demnitate publică, toate persoanele care au comis încălcarea vor fi sancționate.

Miercuri, în spațiul public au apărut informații precum că procurorul general interimar ar urma să vină în Parlament pentru a cere ridicarea imunității persoanelor vizate. Procedura are loc pentru ca deputaților care au purtat panglica de 9 mai să li se poată aplica amenda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.