Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Goţiu, senator USR: 'UDMR vine cu asemenea 'legi' pentru a-şi mobiliza electoratul radical'

mihai gotiu

Senatorul USR Mihai Goţiu consideră că propunerea legislativă pentru autonomia Ţinutului Secuiesc reprezintă "o tactică perversă" a UDMR, care promovează în fiecare an electoral legi fără nicio şansă de adoptare şi menite să "îşi mobilizeze electoratul radical".

Potrivit lui Goţiu, faptul că propunerea legislativă a trecut tacit de prima cameră parlamentară sesizată, ca şi multe alte sute de proiecte în ultimele săptămâni, "este responsabilitatea majorităţii parlamentare, controlată încă de PSD", potrivit agerpres.ro.

Citește și: Alexandru Rafila, avertisment dur! Cine sunt persoanele cele mai mult predispuse deceselor provocate de COVID-19 .

"Legat de această propunere legislativă transformată peste noapte într-un scandal naţional, este o tactică perversă pe care am urmărit-o de ani buni, încă înainte de a intra în politică. În fiecare an electoral, reprezentanţi ai UDMR vin cu asemenea 'legi' fără nicio şansă de a fi adoptate, dar le e convenabil să iasă scandal pentru a-şi mobiliza electoratul radical (...). Pe de altă parte, partidele cu un discurs ultranaţionalist, chiar xenofob în unele cazuri, se bucură că au motiv să iasă la înaintare şi să-şi mobilizeze, la rândul lor, electoratul care tremură de frica 'ungurilor răi'. (...) USR şi-a asumat să lupte în mod constant şi programatic împotriva oricărei forme de discriminare. Susţinem în egală măsură drepturile cetăţenilor de etnie română, maghiară sau altă etnie ori pe cele ale altor tipuri de minorităţi. (...) Ne-am asumat ca partid un parcurs pentru un viitor european, iar principiile şi valorile UE nu sunt compatibile cu asemenea provocări care generează conflicte în societate", a afirmat Goţiu, miercuri, la dezbaterile din plenul Senatului.

El a menţionat că temele în societate sunt altele decât propunerea legislativă privind autonomia şi a motivat votul împotriva actului normativ al senatorilor USR.

Citește și: Mare atenție! Măștile ar putea fi o sursă de infectare cu coronavirus

"Sunt adevăruri simple: coronavirusul nu ţine cont de etnie, criza generată de pandemie nu va face diferenţa între etnici români şi etnici maghiari. Pădurile României care se prăbuşesc sub drujbe nu au etnie şi nici aerul pe care îl respirăm. Sper ca parlamentarii UDMR să îşi dea seama că nu le-au făcut şi nu le fac niciun bine cetăţenilor pe care îi reprezintă cu asemenea propuneri legislative, nu le-au rezolvat nicio problemă reală, doar le-au adăugat una în plus. Singurii care câştigă sunt nişte lideri UDMR care îşi asigură nişte fotolii de demnitari", a adăugat Goţiu.

Senatul a respins, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul privind Statutul de autonomie a Ţinutului Secuiesc, care prevedea ca acesta să devină regiune autonomă cu personalitate juridică.

Citește și: Traian Băsescu confirmă sursele Bugetul.ro: Atât PSD, cât și PNL au fost avertizate de propunerea privind autonomia așa-zisului ținut secuiesc

Senatorii au votat telefonic în favoarea raportului de respingere întocmit de Comisia de administraţie - 126 de voturi "pentru" şi 9 'împotrivă'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.