Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Mărgineanu, Ducu Betzi şi 'Fără Zahăr' vor concerta la Festivalul de Folk 'Chira Chiralina' de la Brăila

www.facebook.com
margineanu

Mihai Mărgineanu, Ducu Betzi şi trupa 'Fără Zahăr' vor concerta la Festivalul Naţional de Folk 'Chira Chiralina' de la Brăila, un concurs care se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani şi care este programat în perioada 26-27 noiembrie.

Sâmbătă, 26 noiembrie, vor susţine concerte trupa "Fără Zahăr" şi Ducu Betzi & Friends, iar duminică va concerta Mihai Mărgineanu &Band, potrivit Agerpres.

Înscrierile pentru Festivalul Naţional de Folk 'Chira Chiralina' se încheie pe 10 noiembrie, iar lista candidaţilor admişi va fi afişată pe site-ul instituţiei organizatoare http://centruldecreatiebraila.ro/ în data de 16 noiembrie.

În ceea ce priveşte repertoriul, fiecare concurent trebuie să se prezinte în concurs "cu două piese muzicale, compoziţii proprii sau prelucrări din creaţia românească de gen - repertoriul soliştilor consacraţi".

Potrivit regulamentului, participanţii trebuie să se acompanieze singuri la chitară sau la alte instrumente specifice muzicii folk, având în vedere că "nu se admite acompaniament înregistrat (negativ)".

Festivalul de Folk 'Chira Chiralina', aflat la cea de-a XV-a ediţie, are premii în valoare de 12.000 de lei: Marele premiu este în valoare de 4.000 de lei, Premiul I - 2.500 de lei, Premiul al II-lea - 2.000 de lei, Premiul al III-lea - 1.500 de lei, Premiul pentru cea mai bună creaţie - 1.000 de lei, Premiul pentru virtuozitate instrumentală - 1.000 de lei.

"Festivalul concurs este un eveniment anual, care are drept scop descoperirea şi promovarea a noi talente interpretative şi de creaţie ale muzicii folk, de continuare a unei importante tradiţii a genului la Brăila. Pe toată durata festivalului vor avea loc recitaluri de muzică folk, prin care tinerii concurenţi vor putea veni în contact cu nume consacrate ale genului", precizează organizatorii.

Festivalul Naţional de Folk "Chira Chiralina" este organizat de Consiliul Judeţean Brăila şi Centrul de Creaţie Brăila şi se va desfăşura la Teatrul "Maria Filotti" din municipiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.