Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Nistor va disputa joi primul meci la profesioniști

www.news.ro
mănuși box

Supergreul Mihai Nistor își va face debutul la profesioniști joi noapte în Costa Mesa, California, la câteva luni după ce a semnat cu faimosul promotor Oscar de la Hoya, potrivit Mediafax.

Multiplu campion național și campion mondial AIBA Pro, Nistor a renunțat definitiv la visul de a câștiga aurul olimpic chiar cu un an înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo. Contractul pe 5 meciuri semnat cu Golden Boy Promotion și De La Hoya i-ar putea asigura românului șansa imensă de a ajunge în elita boxului profesionist. Nistor (29 de ani) nu va avea deloc un meci ușor la debut. Adversarul său este un mexican în vârstă de 39 de ani, care are 13 victorii și doar 4 înfrângeri în carieră. Astfel, un succes l-ar propulsa pe pugilistul originar din Iași direct în primii 300 de la categoria grea.

Citește și: Helmuth Duckadam, despre tragerea la sorți pentru EURO 2020: 'Hagi era îndreptățit să fie chemat'

Nistor caută celebritatea în ringul box profesionist, dar în urmă cu câțiva ani, luptătorul de 29 de ani era pe culmile celebrității în lumea amatorilor. Cu doar un an înainte de Olimpiada din 2012, de la Londra, ieșeanul a boxat cu Anthony Joshua, cel care atunci era doar o tânără speranță. Englezul a fost făcut KO de Nistor, dar aceea a fost ultima înfrângere a lui Joshua pentru mai bine de 7 ani.

Acesta a reușit să câștige aurul la Jocurile Olimpice, iar apoi a trecut la boxul profesionist, unde a câștigat fără drept de apel primele 22 de lupte. A devenit campion mondial în 2016, apoi l-a învins prin KO pe Wladimir Klitschko în 2017 pentru a-și unifica centura IBF cu cele WBA și IBO ale ucraineanului. Joshua a pierdut prima luptă la profesioniști abia în această vară, când a fost trimis la podea de Andy Ruiz într-una din cele mai mari surprize oferite de categoria grea în istorie, meciul revanșă fiind programat chiar pentru acest weekend.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.