Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Șora, ieșire FĂRĂ PRECEDENT, după ce PNL a decis să-l susțină pe Nicușor Dan: acuză jocuri MURDARE

Stirile Kanal D
Mihai Sora

Filosoful Mihai Șora susține că decizia PNL de a-l asuma pe Nicușor Dan candidat la Primăria Capitalei este un joc murdar, o înțelegere pe sub masă. Șora arată că scoaterea din joc a lui Vlad Voiculescu s-a făcut fără a fi respectate regulile jocului și total netransparent.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, Episodul 8: Cutu Catu Cazino e viata mea!

”Dragi prieteni,

aud pretutindeni că politica înseamnă compromis, înșelăciune, trădarea prieteni(i)lor, a alianțelor; jocuri duble, pe sub masă ori în culise. 
Mă încăpățânez să cred că se poate face politică și altfel: în deplină transparență, fără gânduri ascunse, fără tragerea preșului de sub picioarele aliatului tău, fără viclenii, rea-credință, necinste.
Pe scurt: onest și la vedere.

Bucureștenii par să fi atins un asemenea nivel al disperării și al neîncrederii, încât ar vota, la primăria capitalei, și o broască râioasă, un dulap sau un castravete. Sau o mătură…, numai ca să scape de vrăjitoare. Uitând că, de fapt, vrăjitoarele încalecă pe mătură, iar, fără mătură, nu pot să zboare.

Sunt dintre cei care au susținut energic inițiativa „Toți pentru București“ și cred că opoziția trebuie să aibă candidați unici atât la primăria generală, cât și la primăriile de sector. Însă cred, deopotrivă, că desemnarea acestor candidați unici trebuie să se facă după reguli clare și corecte, nu prin trocuri, aranjamente subterane, tocmeli de care cetățenii orașului nu au știință. Dacă nu poți respecta câteva reguli simple, stabilite dinainte, cum ai putea, oare, ulterior, odată instalat în funcție, să fii demn și sincer? Și cine te va mai putea vreodată crede pe cuvânt, când compromisul tău de acum înseamnă, în realitate, trădare?

Ne întoarcem iarăși, dragi prieteni, la pilda regelui Solomon și la cele două mame: întotdeauna cea adevărată, cea care chiar iubește copilul, va prefera să-l lase mamei închipuite, decât să-l vadă tăiat în două.
Vlad Voiculescu va face, poate, un pas în spate: de dragul orașului București și al locuitorilor săi. Dar felul în care a fost împins în această situație, felul în care au fost, dintr-odată și unilateral, abolite reguli stabilite anterior, anularea, de facto, a oricărei competiții transparente – toate acestea nu au nimic glorios. Și nu, nu sunt un câștig pentru democrație, nu reprezintă o politică cinstită.

Voi vota, desigur, candidatul opoziției, însă nu fără gustul amar că el va fi ajuns să fie candidat într-un mod netransparent (ca să nu spun pâclos).

Mihai Șora
27 februarie 2020”, scrie Mihai Șora.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.