Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Şora, mesaj după decesul lui Neagu Djuvara: Dumnezeu să te aibă în pază, dragul meu! Îmi va lipsi zâmbetul tău

AGERPRES
Mihai Sora

Filosoful Mihai Şora scrie pe pagina sa de Facebook despre Neagu Djuvara, spunând că îi vor lipsi zâmbetul şi spiritul vioi şi generos ale acestuia. "Cineva a spus: „Souriez, vous êtes filmés!“, iar Neagu s-a întors spre mine şi a surâs. Apoi a adăugat: „Zâmbez!“ Dumnezeu să te aibă în pază, dragul meu! Îmi va lipsi zâmbetul tău. Îmi vor lipsi căldura îmbrăţişării, spiritul vioi şi generos, amenitatea, însufleţirea din glas", scrie Mihai Şora, adăugând o fotografie alături de Neagu Djuvara făcută la cotorceni, în ziua în care au fost decoraţi de către preşedintele Klaus Iohannis.

Istoricul şi filosoful Neagu Djuvara a murit joi, la vârsta de 101 ani. Neagu Djuvara şi Mihai Şora au fost decoraţi în 26 septembrie 2016, la Palatul Cotroceni, cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani, preşedintele Klaus Iohannis afirmând că România a fost "binecuvântată" cu intelectuali de marcă, a căror operă va rămâne mereu tânără. Neagu Djuvara a spus, la rândul său, că se simte "mititel de tot" la primirea acestei distincţii.

O zi mai târziu, Mihai Şora scria pe Facebook: ”Mi-a făcut mare plăcere să-l revăd ieri pe Neagu Djuvara, să depănăm câteva amintiri din copilăria noastră muzicală, fiind noi două «victime» ale învăţământului pianistic, cu grozave strădanii din partea profesorilor, rigle peste degete şi alte asemenea gingăşii armonice… fără vreun rezultat concertistic notabil (după cum s-a adeverit ulterior)”, a scris Mihai Şora.

Mihai Şora s-a referit atunci şi la faptul că, alături de Neagu Djuvara, a depănat câteva amintiri în biblioteca de la Palatul Cotroceni. ”Aseară, în biblioteca Palatului Cotroceni, unde am putut rămâne câteva clipe în intimitate, am constatat că avem laolaltă aproape două sute de ani (socoteala am făcut-o eu, Neagu a confirmat-o)”, a constatat filosoful, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.