Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose a EXPLODAT pe tema referendumului - Cere CAZIER prin lege pentru toți cei care vor să ocupe funcții de demnitate publică

7est.ro
tudose-mihai

Fostul premier Mihai Tudose a afirmat miercuri că ar fi trebuit să adopte o ordonanţă care să stabilească faptul că persoanele care au cazier pe anumite fapte săvârşite cu intenţie să nu poată să ocupe funcţii de demnitate publică.

El a fost întrebat la Parlament despre un eventual referendum pe teme de justiţie organizat în ziua alegerilor europarlamentare, 26 mai, aşa cum a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, scrie Agerpres.

Citește și: Motivare INCENDIARĂ a judecătorilor ÎCCJ - Ludovic Orban a fost achitat din cauza lipsei de probe în dosarul instrumentat de DNA

"Este atributul domniei sale (al lui Klaus Iohannis - n.r.), dar este un subiect care ar trebui închis. Am mai spus-o public - şi înainte de a fi prim-ministru, şi când am fost premier - şi poate trebuia să fac o ordonanţă atunci ca să închidem subiectul. Nu poţi să ai nevoie de cazier pentru a fi paznic la o bancă în parc şi să nu ai nevoie de cazier, să nu fie necesar când ocupi o funcţie de demnitate publică", a spus Mihai Tudose.

Întrebat dacă îl lăsa PSD să dea o astfel de ordonanţă, el a răspuns: "Nu cred că mă lăsa partidul".

Şeful statului a declarat marţi că este ''aproape hotărât'' să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.