Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose, către Emmanuel Macron: 'Nu suntem pe tarabă, ce îmi vinzi tu, ce cumpăr eu!'

Mihai Tudose Emmanuel Macron

Premierul Mihai Tudose a afirmat, joi, că preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi-a luat angajamentul de a susţine interesele României în cadrul Uniunii Europene şi de a face "tot ceea ce este posibil" ca ţara noastră să facă parte din Spaţiul Schengen. Tudose spune că i-a zis lui Macron că relația dintre România și Franța nu se bazează doar pe vânzări și cumpărări, după ce azi, la Palatul Cotroceni, au fost semnate mai multe contracte economice între cele două țări, prin care Bucureștiul s-a angajat să cumpere rachete și armament francez.

”S-a început cu tete-a-tete. A fost o vizită utilă. A fost o surpriză foarte plăcută. Un preşedinte extraordinar al Franţei. E la început de mandat. Am avut puncte comune, amândoi am fost miniştri ai Economiei. Nu avem o relaţie de clienţi, ci despre parteneriat. Se implementează mai multe idei economice. Macron are pe agendă conceptul de Franţa care apără, iar România e foarte importantă pe acea zonă. Preşedintele Franţei a recunoscut că are nevoie de ţara noastră. Colaborarea şi transferul tehnologic este un mesaj important. Nu e de neglijat prezenţa Franţei şi în alte domenii. Capitalul francez creează peste 100 de mii de locuri de muncă bine plătite la noi în ţară.

Citește și: Șocant! Un deputat PNL va intra în greva foamei. Care este cauza ce l-a adus în această stare

Nu e o relaţie de tarabă între noi, ci una de parteneriat pe termen lung. Nu suntem pe tarabă, ce îmi vinzi tu, ce cumpăr eu.

Am obţinut un angajament ferm, spus public, despre ceea ce înseamnă România pentru Franţa şi un angajament ferm al domnului preşedinte de a susţine interesele României în cadrul Uniunii Europene, şi politice, şi economice, şi culturale, şi sportive şi acolo unde va fi nevoie. Am vorbit despre Schengen, de exemplu. Domnul preşedinte şi-a asumat rolul de a face tot ceea ce este posibil ca România să fie în Schengen

Noi am fost ţinuţi la uşă că nu ne securizăm graniţele. Migranţii nu au venit aici, dar s-a umplut Europa de migranţi. Partea de svaiţer e pe zona mediteraniană, nu aici. Nu putem fi parteneri pe zona de apărare cu jumătate de buletin.

Citește și: Se vinde o cunoscută bancă din România! Sute de persoane vor fi date afară

Nu poate să promită sau să primitem ceva pentru că într-un an se termină mandatul. De la premisa asta am plecat. Mi s-a părut foarte sincer, foarte deschis și foarte tranșant. Transfer tehnologic masiv, că e pe apărare, pe industrie, apoi, pe ce înseamnă zona de lasere, de înaltă tehnologie, de la Măgurele. Și pentru Franța e important să aibă un partener puternic, nu un partener slab, în genunchi. Să ai parteneriat cu o țară slabă nu interesează pe nimeni. Trebuie să avem o țară sigură, trebuie să cumpărăm arme.

E un ultim tren. Dacă în industria de apărare ratăm și acest tren, rămânem fără specialiști pentru că media de vârstă e foarte ridicată. Poate fi un motor al economiei fabulos, fabulos. Sunt foarte optimist pentru viitorul industriei de armanet, de viitorul economic al României.”, a spus Mihai Tudose la Antena 3.

Citește și: Transformare uluitoare! Cum a ajuns să arate și cum își câștigă banii fosta soție a lui Alex Velea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.