Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose demarează Operațiunea 'Marea Curățenie': planul pentru DĂRÂMAREA lui Dragnea (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tudose

Premierul Mihai Tudose a înregistrat o victorie consistentă în meciul cu Liviu Dragnea, în măcelul care a avut loc în PSD. Nu numai că a reușit să se impună în fața liderului PSD, o noutate absolută de la preluarea PSD de către Dragnea, care impunea orice decizie în partid fără mare efort, dar marea victorie a lui Tudose constă în faptul că a reușit să-și atragă sprijin consistent în partid.

Citește și: Rovana Plumb îl acuză de MINCIUNĂ pe Mihai Tudose. Mărturii din şedinţa PSD în care şi-a anunţat demisia

Citește și: Victor Ponta s-a DEZLĂNȚUIT: Fostul premier face DEZVĂLUIRI INCENDIARE despre noii miniștri

Surse din PSD susțin că în aceste zile Mihai Tudose a obținut cel mai important sprijin posibil. ”Baronii din sud” în frunte cu Niculae Bădălău și Paul Stănescu se îndoiesc de Liviu Dragnea și ar fi mai degrabă tentați să îl susțină pe Tudose în tentativa de a prelua partidul. Nu trebuie neglijat nici sprijinul lui Adrian Țuțuianu, cel care a fost executat de Liviu Dragnea și care acum va face toate jocurile pentru a-l vedea debarcat de la conducerea PSD.

”Stănescu și Bădălău sunt de modă veche. În special Paul Stănescu, din câte l-am cunoscut eu, nu are afinități legate de o persoană, pentru el este mai important partidul și viitorul acestuia”, ne-a precizat un lider al PSD.

De acum, Paul Stănescu are pâinea și cuțitul, pentru că va fi ministru al Dezvoltării Regionale și de semnătura lui depind banii liderilor PSD din teritoriu. Mulți spun că aceasta este cea mai puternică armă în PSD, tocmai de aceea Liviu Dragnea a ținut atât de mult să o mențină pe Shhaideh.

Tudose, plan etapizat pentru mazilirea lui Liviu Dragnea

Odată asigurat spatele în partid, Mihai Tudose va începe o preluare etapizată a puterii din mâinile lui Liviu Dragnea. Primul pas, conform unor surse apropiate premierului, va fi schimbarea fidelilor lui Liviu Dragnea din Guvern. Sunt vizați în special oamenii aduși de Liviu Dragnea de la Teleorman și numiți în funcții cheie în Guvern.

Mihai Tudose va începe cu secretarii de stat și cu șefii de Agenții, dar trofeul îl va constitui scaunul ministrului de Interne, Carmen Dan. Ultima redută a lui Liviu Dragnea în Guvern va fi eliminată la momentul propice de Mihai Tudose.

În paralel, în partid Tudose nu se va feri să-l contreze pe Liviu Dragnea de câte ori are ocazia. În același timp, Dragnea va fi săpat și în Parlament, acolo unde tabăra Tudose are de gând să susțină proiectul PNL privind modificarea procedurilor de schimbare a președinților celor două Camere. În prezent, președintele Camerei poate fi schimbat doar la solicitarea grupului care l-a propus, însă liberalii doresc ca acesta să poată fi schimbat printr-o majoritate calificată. Toate jocurile se vor face pentru a-l schimba pe Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, iar apoi se va forța schimbarea lui Călin Popescu Tăriceanu de la Senat.

Acest plan va culmina cu schimbarea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al PSD, acolo unde aripa Tudose va încerca să dea o lovitură de palat prin organizarea unui Congres, în care Liviu Dragnea să fie executat.

Contraatacul lui Liviu Dragnea

Evident, Liviu Dragnea nu va sta cu mâinile în sân așteptând ca Mihai Tudose să-l execute. Conștient de faptul că o dărâmare a Guvernului ar fi echivalentă cu intrarea în opoziție, Liviu Dragnea încearcă să rezolve această problemă.

Surse din anturajul lui Liviu Dragnea ne-au precizat că liderul PSD va încerca o apropiere de UDMR în Parlament și va începe campania de racolare dinspre opoziție.

Planul lui Liviu Dragnea este să își creeze o majoritate confortabilă prin care să torpileze Guvernul, iar la următoarea evaluare, care va avea loc în iarnă, să încerce dărâmarea lui Mihai Tudose.

În ciuda mesajelor de pace date de către Liviu Dragnea și Mihai Tudose, războiul între cei doi continuă și va fi mai acerb ca niciodată. Ceea ce am văzut în ultimele zile a fost doar prima fază a bătăliei, pentru că urmează adevăratul război de putere în PSD, care se va desfășura în culise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.