Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose intervine în FORȚĂ în scandalul din mediul universitar: Să-și facă campanie la el în familie

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose a infirmat, joi, informaţia pe care profesorul universitar Marian Preda de la Facultatea de Sociologie din cadrul Universităţii Bucureşti a lansat-o pe Facebook prin care avertiza că Guvernul va naţionaliza banii din fondurile proprii ale universităţilor pentru a putea plăti salariile cadrelor didactice din acest sector. Şeful Executivului i-a cerut ministrului Finanţelor să spună că aceasta este o informaţie falsă, precizând că „dacă un domn care candidează la o funcţie de rector vrea să-şi facă campanie, să-şi facă la el în familie cu mesaje de genul ăsta”.

Citește și: Mediul universitar a EXPLODAT la adresa Guvernului: Ni se pregătește ceva extrem de grav!

„Dimineaţă am aflat că vrem să naţionalizăm banii universităţilor. Domnule Mişa, spuneţi pe această cale că, dacă un domn care candidează la o funcţie de rector vrea să-şi facă campanie, să-şi facă la el în familie cu mesaje de genul ăsta", a afirmat premierul la începutul şedinţei Executivului.

Ionuţ Mişa a confirmat că „este o ştire falsă”, el precizând că este vorba de fapt despre o solicitare a reprezentanţilor universităţilor „de a da posibilitatea să utilizeze o parte din bani pe o destinaţie pe care tot dânşii au ales-o”.

„Domnule prim-ministru, este o ştire falsă. Am discutat, o să dăm şi un comunicat de presă în acest sens, au ieşit deja domnii Sorin Cîmpeanu şi Mihnea Costoiu să infirme ştirea, să spună că este falsă. Noi am avut discuţii şi cu reprezentanţii universităţilor, cu reprezentanţii Ministerului Cercetării, cu toţi cei din învăţământ. A fost o solicitare a dânşilor de a da posibilitatea să utilizeze o parte din bani pe o destinaţie pe care tot dânşii au ales-o. Deci, dânşii utilizează banii proprii acolo unde doresc, în rest este o ştire falsă care doreşte doar să intoxice opinia publică", a explicat Ionuţ Mişa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.