Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose mitraliază tot: De la Casa Regală, la legile justiției și declanșarea articolului 7 împotriva României

Inquam Photos / Octav Ganea
tudose parlament

Premierul Mihai Tudose e vehement împotriva Casei Regale! Deși a participat la înmormântarea Regelui Mihai, premierul nu vrea ca Palatul Elisabeta să rămână urmașilor regelui.

”Eu mi-am exprimat un punct de vedere personal. Încă nu este un punct de vedere la Guvern, încă nu a ajuns pe ordinea de zi. Probabil că va fi ceva de genul următor - utilitate publică pentru Casa Regală da, pentru fundaţie. În ceea ce priveşte drepturile urmaşilor, ca şi la urmaşii şefilor de stat... păi nici la alţi şefi de stat nu avem aceste drepturi. În ceea ce priveşte Palatul Elisabeta, să aibă statul şi folosinţă pentru că sunt o mulţime de întrebuinţări pentru acest palat, Casa Regală având şi alte domenii regale în toată ţara. Dacă dăm la toţi urmaşii şefilor de stat...”, a declarat acesta.

Citește și: Gigi Becali se lasă de afaceri: Pe ce se va concentra și cum va câștiga milionarul foarte mulți bani

Tudose a discutat și despre legile justiției și despre riscul ca articolul 7 din tratatul UE să fie declanșat și împotriva României, pe modelul Poloniei.

”Legile justiției nu sunt în vigoare. S-a publicat ceva, știți ce a ieșit? Nu cred că vom ajunge în acea situație, nu cred că va fi un precedent nici cu Polonia, nici cu Ungaria.
Mă îngrijorează orice protest al magistraților sau al oricui dacă are un fundament. Dacă acele directive nu vor fi transpuse în timp util, atunci vom interveni prin Guvern, o vom transpune mot-a-mot.””, a comentat premierul.

Citește și: Oana Roman dă cărțile pe față: Cât de gravă este situația financiară a mamei sale

Întrebat despre cum comentează faptul că ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a distribuit un clip video în care poliția era numită incompetentă.

”Eu nu știu ca Vasilescu să spună că poliția e incompetentă. Am vorbit cu ea, a zis că nu susține așa ceva, avem o poliție competentă. Ea a șters mesajul, după ce a văzut ce a fost acolo.”, a precizat șeful Guvernului.

În plus, Tudose zice că nu are nicio emoție că legea bugetului nu va trece în Parlament. ”Nu am nicio emoție la buget, am vorbit cu colegii și cu cei de la alte partide.”, a spus Mihai Tudose.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.