Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose, reacție la comunicatul Departamentului de Stat: 'Altă întrebare'

Inquam Photos / Octav Ganea
tudose parlament

Departamentul de Stat al SUA a criticat modul în care Parlamentul României adoptă legile justiției și a criticat proiectul lansat de Ministerul Justiției. Pentru prima dată, premierul Mihai Tudose a reacționat la criticile SUA. El spune că nu poate să comenteze pentru că nu e vizat Guvernul, ci Parlamentul de comunicatul Departamentului de stat.

”Ministrul Justiţiei nu are nicio implicare în acest proces, e ca specialist, ca tip care a coordonat până la un anumit punct proiectul. Nu, în Departamentul de Stat, nu a fost regăsit Guvernul din câte ştiu eu, deci nu comentez. Domnul ministru Toader a iniţiat un proiect ca urmare a necesităţii implementării în legislaţia românească atât a unor cerinţe şi impuneri de la Uniunea Europeană, a unor directive, cât şi ca urmare a unor decizii ale Curţii Constituţionale. De aici încolo demersul a fost preluat de către Parlament.

Citește și: Lovitură uriașă pentru șoferi: Motivul pentru care s-ar putea întoarce în sălile de examen

Deci, nu comentez. Altă întrebare?! Eu consifder că SUA sunt și trebuie să rămână principalul aliat al României și nu mă refere doar la partea militră, ci și economic. Sunt foarte multe companii foarte mari care vin şi investesc în România, anul viitor va fi spectaculos din acest punct de vedere, sper . Tot ce s-a discutat anul acesta, anul viitor va începe efectiv să fie implementat. Deci, repet, SUA reprezintă nu numai un partener militar, ci şi un partener economic şi principalul aliat strategic al României. Nu pot comunica cu SUA. Nu am comunicat cu niciun reprezentant. Eu nu am citit această scrisoare (n.r. scrisoarea Parlamentul pentru Departamentul de Stat)”, a declarat Mihai Tudose.

Citește și: Previziunile s-au adeverit: Cine ar putea face plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.