DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Mihai Tudose torpilează programul de relansare economică al PNL: 'Ne-am pomenit cu niște parascovenii de ageamii care-i iau pe români de proști grămadă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Europarlamentarul Mihai Tudose atacă în termeni duri programul de relansare economică prezentat de liberali în fața invitatului special, Klaus Iohannis. Fostul premier se aștepta ca „la non-evenimentul de ieri (miercuri n.r.) să afle măcar câteva elemente din acest proiect național de stimulare a economiei”,  numai că,  „în schimb, s-a pomenit cu niște parascovenii de ageamii care-i iau pe români de proști grămad”.

Citește și: SONDAJ CURS - Viitorul Parlament va fi controlat la limită de o mare alianţă de dreapta

Iată editorialul integral oferit de Mihai Tudose, potrivit Digi24.

„La o zi după ce un lider local al PNL, prim-vicepreședinte la Vrancea, a picat Bac-ul, la 42 de ani, cu nota 3,60 la Limba și Literatura Română, partidul Brătienilor și al Ralucăi Turcan a mai căzut un test major. Atât la nivel de comunicare, cât și de program politic. Liberalii cu altoi fesenist și-au lansat campania electorală și manifestul cu care atacă cele două rânduri de alegeri, locale și parlamentare.

Iureșul a fost bine surprins de Radu Tudor: "vibrațiile și energia evenimentului mă duc cu gândul la Cățeaua Leșinată, nu la Clubul Diplomatic". Cât despre ceea ce s-a spus, am rămas cu impresia unei secte rupte de realitate, care vorbește pentru sine, într-un exercițiu de a se auto-convinge că știe și poate.

Va rămâne de pomină înșiruirea de obiective mărețe propuse pentru următorul deceniu. Până și comuniștii se mulțumeau cu planificarea pe cincinale.

Uite că PNL a inventat dublul cincinal! Mai rămâne să facă rost de bani pentru a construi tot ce și-au propus.

Văd că deocamdată baza de discuție sunt fondurile europene. Înainte să vorbească de un Plan Marshall de vreo 100 de miliarde de euro, era bine să-și întrebe colegii din Parlamentul European când, cum și câți din acești bani vor ajunge efectiv în România. Am atras atenția în mai multe rânduri, în articolele găzduite de Digi.ro, asupra incertitudinilor legate de fondurile UE pentru relansare economică și, mai ales, asupra necesității unei atitudini pro-active a Guvernului și a elaborării urgente a planului național de redresare.

Așteptam ca la non-evenimentul de ieri să aflăm măcar câteva elemente din acest proiect național de stimulare a economiei. În schimb, ne-am pomenit cu niște parascovenii de ageamii care-i iau pe români de proști grămadă: peste 5 ani, vom avea salarii ca-n Italia, iar peste 10 ani vom circula pe 3000 de km de autostradă nou-nouță și pe 3000 de km de cale ferată modernizată, asta după zburdatul cu metroul până la Aeroportul Otopeni și de-a lungul Clujului.

Cei cărora nu le place viteza vor avea la dispoziție 7000 de km de drumuri județene și 20.000 km de drumuri locale reabilitate. În același timp, se va construi Canalul Siret-Bărăgan, lung de 200 de km. Și se vor termina, desigur, și cei 407 km de șosele și poduri în lucru, între care, spre liniștea mea, și podul peste Dunăre de la Brăila.

Nu lipsesc nici cele 3 spitale regionale - asta văd că devine regulă: nu se mai poate program electoral fără 3 spitale regionale! Totodată, vor fi renovate mii de școli și sute de spitale, se vor construi zeci de cămine studențești și de campusuri școlare și vor zbârnâi parcurile eoliene.

Copiii vor primi vouchere pentru rechizite, studenții bani să-și facă firme, pensionarii vouchere pentru masă caldă - dar numai cei peste 75 de ani, așa scrie la program, până atunci pofta-n cui...

Ce mai, "se schimbă paradigma de dezvoltare", apare "un nou model de creștere economică", "se turează motoarele"!

Un program cu adevărat complet cuprinde, desigur, și auto-critica, așa încât să lase opoziția fără obiectul muncii.

"Vremea în care politicienii promiteau marea cu sarea, luna de pe cer și ofereau praful de pe tobă trebuie să înceteze" - a concluzionat premierul Ludovic Orban, după ce ne-a somat să ieșim din "mlaștina demagogiei" și să mai terminăm cu "discursul SF". E clar că peneliștii și-au repetat discursul în oglindă...

Din păcate, nu mai ține de economie, ci de psihiatrie. Au mai avut liberalii - ăia vechi, liberalii pe bune, "părinții fondatori" - un caz, pe D. A. Sturdza, în tinerețe secretar personal al lui Cuza, apoi de patru ori prim-ministru, om destoinic la viața lui, dar care în ultimul mandat ajunsese să latre în patru labe printre miniștri, în ședințele de guvern. A pus regele Carol I să fie dus la Paris, la consult. "Ce funcție îndeplinește acest domn în țara lui?", ar fi întrebat medicul, potrivit relatării răposatului liberal Dan Amedeo Lăzărescu. "Prim-ministru", au răspuns însoțitorii bietului Sturdza. "Dar de câtă vreme este prim-ministru?" "De doi ani, dar a mai fost înainte încă vreo zece ani". "Păi e nebun de zece ani!" a exclamat medicul. Și a concluzionat: "Fericită țara care poate să aibă un prim-ministru nebun și-l ține zece ani".

Să nu fie ereditar, Doamne ferește!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.