Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihail Neamțu îl pune la punct pe un controversat politician USR-PLUS, care i-a scris 'ieși din peșteră': 'Nu vreau pajiște sub curcubeu'

mihail neamtu

După ce europarlamentarii USR-PLUS, în frunte cu Dacian Cioloș, au votat controversatul Raport Matici în Parlamentul European, prin care bărbații pot naște, iar avortul devine un drept fundamental al omului, ofensiva neomarxistă a politicienilor din cele două partide care au fuzionat a încercat să explice că femeile transsexuale nu sunt bărbați, ci femei, iar femeile non-binare, la fel, sunt femei, nu bărbați. Așadar, liderii USR-PLUS nu au făcut nimic altceva decât să jignească și mai mult o parte din comunitatea LGBT.

Filosoful și teologul Mihail Neamțu și-a exprimat părerea despre votul din Parlamentul European, iar Liviu Iolu, fostul purtător de cuvânt al guvernului Dacian Cioloș, a trecut la jigniri. ”Să iasă și Mihai din peștera în care a intrat”, a fost replica lui Iolu la postarea de pe Facebook a lui Neamțu.

”Domnule Iolu, noi într-o cavernă (luminată de opaițul Bibliei), voi pe pajiștea bovină de sub curcubeu (cu voie de la Ministerul Adevărului).”, i-a transmis, elegant, Neamțu.

content-image

”În toată dezbaterea iscată de Raportul Matic m-a uimit, pur și simplu, opinia frivolă a unui fizician inteligent pe care-l respect: dl Cristian Presură a comparat schimbarea de sex cu dobândirea unui pașaport străin (fie el american, elvețian sau britanic) de către un cetățean român. Cu alte cuvinte, un om de știință riguros ajunge să confunde natura și cultura, biologia cu psihologia.

O face deliberat, din conformism ideologic sau dintr-o eroare de judecată? Nu știu, dar îi reamintesc savantului nostru vorba apostolului Pavel: nu tot ce-i posibil e dezirabil și nu tot ce-i dezirabil e necesar sau folositor.

Pe vremuri, păgâni înțelepți precum Marcus Aurelius propovăduiau viețuirea simplă în acord cu legile firii. Să nu tulburi armonia naturii. Să nu trăiești viața prin comparație. Să ai mereu cugetul cumpătat. Să accepți limita și suferința vieții. Azi e la modă altceva: transumanismul (în speță, transgenderismul).

A promova la nivel de politică europeană schimbarea de sex în rândul adolescenților (fără sancțiunea părinților și fără condiționări financiar-medicale) e o decizie gravă, cu incalculabile consecințe.

Dragă domnule Presură: ca să ajung în Elveția nu-mi schimb numărul de cromozomi, nu-mi injectez hormoni în corp și nu-mi tai penisul pentru a face loc unui vagin artificial. Înlocuirea de sex oare chiar seamănă cu mutarea-n altă țară? Păi sunt 27 de state-membre UE unde pot decide să locuiesc mâine. Câte genuri sunt pe lume? Cum le-ați stabilit științific? Câte ne propuneți să testăm? Cine, în ultimă instanță, va plăti pentru această nouă dezordine identitară și amoroasă?

Pentru toți contorsioniștii care vă spun că Parlamentul European a votat un document progresist care salvează vieți , eu am un singur mesaj: mințiți tovarăși, mințiți.

Sub raport filozofic, Raportul Matic echivalează sarcina cu o boală, avortul cu un serviciu medical și femeia însărcinată cu un pacient care trebuie să solicite la spital chiuretajul așa cum un șofer cere unui mecanic înlocuirea unui pneu stricat. Viața copilului? Nu există decât țesut celular. Trauma părinților? O prejudecată.

Europarlamentarii români USR-Plus, în frunte cu Dacian Cioloș, au considerat poziția creștinismului retrogradă, irelevantă și depășită. Iată motivul pentru care Dragoș Tudorache, fiu de preot din Vaslui, a votat pentru tratarea avortului ca „drept fundamental” și „act medical esențial”: eliminarea fătului sau înlocuirea unui șold e, pesemne, același lucru.

Chiuretajul? O operație banală, precum apendicita; o intervenție lipsită de dimensiune bioetică sau morală, ca și mersul doamnei Ursula von der Leyen la pedichiură sau la coafor.

Încă ceva: Raportul Matic reprezintă nu doar un triumf în hegemonia culturală a Stângii neomarxiste, ci și o lovitură de ciocan dată celor care iubesc libertatea.

Documentul ne spune, negru pe alb, că orice "clauză de conștiință a unei persoane (i.e., medicul) nu poate aduce atingere dreptului pacientului de a avea acces deplin la asistență medicală și servicii (avort, schimbare de sex, asistența la naștere a bărbaților trans și a persoanelor non-binare, etc)."

Ceea ce pentru Părinții fondatori ai Americii reprezentau drepturi inalienabile (viața și libertatea), azi au devenit niște mofturi pentru birocrații de la Bruxelles...

În sfârșit: purtătorul de cuvânt al USR-Plus, dl Liviu Iolu, a declarat azi că subsemnatul se află într-o grotă. De ce? Pentru simplu fapt de-a critica un document liberticid.

Domnule Iolu, noi într-o cavernă (luminată de opaițul Bibliei), voi pe pajiștea bovină de sub curcubeu (cu voie de la Ministerul Adevărului).”, a scris Mihail Neamțu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.