Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul șef al armatei ucrainene începe misiunea cu un audit! Doar 300.000 de soldaţi ucraineni sunt pe teren în ciuda celor un milion de oameni mobilizaţi

Roman Chop / AP / Profimedia
General-colonelul Oleksandr Sirski

Noul șef al armatei ucrainene începe misiunea cu un audit! Doar 300.000 de soldaţi ucraineni sunt pe teren în ciuda celor un milion de oameni mobilizaţi

Mihaïlo Podoliak, consilier special al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, spune că noul comandant-şef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, va trebui să efectueze un audit al forţelor ucrainene prezente pe câmpul de luptă, relatează site-ul Suspîlne, postul naţional de televiziune al Ucrainei, anunță news.ro.

Citându-l pe Volodimir Zelenski, care a estimat joi că "în jur de un milion de oameni au fost mobilizaţi", dar că, în realitate, doar 200.000 - 300.000 de soldaţi au fost mobilizaţi pe câmpul de luptă, Podoliak a declarat la televiziunea ucraineană că scopul auditului pentru noul şef al armatei este de a determina "ce oameni au fost mobilizaţi, unde se află şi ce fac". Apoi, el va putea spune "de câţi oameni este nevoie" pe linia frontului, a explicat el.

Valeri Zalujni, fostul comandant al armatei ucrainene, a fost demis joi

Valeri Zalujni, fostul comandant al armatei ucrainene, a fost demis joi, după ce ar fi avut neînţegeri cu preşedintele inclusiv în legătură cu numărul de persoane necesare a fi mobilizate. Zalujni ar fi cerut încă 450.000 - 500.000 de oameni.

Comentând situaţia mobilizării, Podoliak a declarat că în prezent nu există o cifră specifică de 500.000 de persoane apte de serviciul militar care trebuie mobilizate.

"La conferinţa de presă finală, preşedintele a spus: Dacă Forţele Armate vor, de exemplu, 450.000 - aşa spun ei - ar trebui să spună clar de ce, pentru ce sarcini şi cum va fi reglementat în viitor", a declarat Podoliak. Potrivit acestuia, dacă există ordine pentru un anumit număr de oameni care să fie desfăşuraţi pentru a îndeplini anumite sarcini, atumci apar întrebări cu privire la modul în care acest lucru va fi finanţat.

În ceea ce priveşte mobilizarea, a spus Podoliak, nu este vorba de o mobilizare unică - de exemplu, 100, 200, 500 de mii de oameni -, ci este vorba de o mobilizare treptată. El a adăugat însă că un anumit număr de persoane ar trebui să fie înregistrate pentru serviciul militar în decurs de o lună, dintre care o parte vor merge la instruire şi apoi la rotaţie.

Podoliak a mai spus că, pentru a acoperi decalajul de forţe, birourile de înrolare militară vor lucra şi ele non-stop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.