Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihnea Motoc: 'Operaţionalizarea Brigăzii Multinaţionale,una din provocările următorilor doi ani'

Mihnea Motoc

Operaţionalizarea Brigăzii Multinaţionale, care se va constitui prin transformarea unităţii de la Craiova, va fi una din marile provocări din următorii doi ani, a declarat, miercuri, ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, care, împreună cu generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major General, a participat, miercuri, la Craiova, la autoevaluarea activităţii pe 2016 a Brigăzii 2 Infanterie 'Rovine' desfăşurată în anul 2016.

La autoevaluarea activităţii desfăşurate în anul 2016 de Brigada 2 Infanterie 'Rovine', un accent special a fost pus pe detalierea graficului de implementare a procesului de constituire a Brigăzii Multinaţionale (MN BDE), structură NATO ce va fi constituită pe teritoriul României, prin transformarea Brigăzii 2 Infanterie, ca element principal de realizare a prezenţei aliate înaintate adaptate (Allied tailored Forward Presence - tFP) în regiunea de sud a flancului estic al Alianţei, precizează MApN într-un comunicat de presă remis, miercuri, Agerpres.

"Operaţionalizarea MN BDE va reprezenta, fără îndoială, una dintre marile provocări din următorii doi ani. Termenele de realizare a acestui proiect esenţial sunt strânse, dar realiste şi perfect realizabile. Contăm pe seriozitatea şi priceperea dumneavoastră în derularea etapelor asumate, în care veţi putea valorifica importanţa experienţei internaţionale pe care aţi acumulat-o până acum, în misiunile desfăşurate pe trei continente, în şase teatre de operaţii. Cunoaştem problemele cu care vă confruntaţi şi vă asigur că, împreună cu şeful SMG, generalul Nicolae Ciucă, cu întreaga echipă de conducere a ministerului, avem opţiuni pentru soluţii eficiente şi sincronizate cu eforturile dumneavoastră", a declarat Motoc, la finalul activităţii de autoevaluare.

De asemenea, generalul de brigadă Daniel Petrescu, comandantul unităţii, a prezentat o sinteză a activităţilor desfăşurate în anul 2016, evidenţiind exerciţiile, precum şi modul de îndeplinire al obiectivelor.

Ministrul Apărării şi şeful SMG au vizitat facilităţile stabilite în cazarma Brigăzii 2 Infanterie pentru instalarea comandamentului MN BDE, pentru primirea şi integrarea companiei de infanterie poloneză, dar şi spaţiile de cazare oferite de hotelul militar Craiova pentru militarii din statele aliate care vor încadra poziţii în comandamentul brigăzii.

Brigada Multinaţională va fi constituită în cadrul dimensiunii terestre a tFP, sub comanda Comandamentului Diviziei Multinaţionale de la Bucureşti, cu obiectivul consolidării posturii aliate de descurajare şi apărare pe flancul estic al NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.